tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Berényi Imre egyéni csúcsot döntött a 6 órás ultrafutó Magyar Bajnokságon

2024_0319_berenyi_imre_01.JPG

A TSC Geotech Versenyzője tovább növelte tavaly felállított rekordját

A tavalyi 50 kilométeres versenyhez hasonlóan 2024-ben a 6 órás ultrafutó Magyar Bajnokságot nyerte meg Berényi Imre. A TSC Geotech veterán Versenyzője tavaly 83,2 kilométert teljesített egy németországi versenyen, míg idén március 9-én 84 227 métert tett meg a hat óra alatt a Tapolcán megrendezett eseményen.

Berényi Imre teljesítménye azért is kiemelkedő, mert a rekordot 48 évesen érte el. A dobogón mellette álló, ezüst- és bronzérmes sporttársai kevéssel az ezredforduló után születtek.

"Nagy megkönnyebbülés volt a dudaszóra és végre befejezni a futást. A végén négyszáz méterrel, körülbelül két perc előnnyel lettem magyar bajnok, ami hatórás versenyen jóformán semmi. Dorián és Szabi is nagyon sokat fejlődött, és kemény versenyzésre kényszerítettek. A jövő bajnokai már egyértelműen itt vannak. Külön köszönet feleségemnek, aki nap mint nap segít nekem; Laci barátomnak, aki már a második bajnoki címemnél segített a frissítésben; Gergőnek, aki átjött, amikor bajban voltam, és bevitt a kórházba; valamint Zsuzsinak, akinek az iránymutatásai szerint edzek még mindig" - mondta el Berényi Imre a Csupa Sport című oldalnak, de Imre a Tatabányai Sport Club számára is készített egy fantasztikusan részletes élménybeszámolót, amelyet alább olvashattok:

Gratulálunk Imrének és Segítőinek!

Hajrá, Bányász!

2024_0319_berenyi_imre_02.JPG