tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Bronzérmes a magyar junior női párbajtőrvívó Válogatott!

2024_0301_vivo_junior_csapat_bronzererm.png

Salamon Réka és társai a németeket verték az EB bronzmeccsén

Előbb a spanyol, majd a török csapatot is legyőzte a magyar junior párbajtőrvívó Válogatott a junior Európa-bajnokságon, Nápolyban.

Az elődöntőben az ukrán együttes mindössze egyetlen tus különbséggel nyert 45-44-re, így a magyar lányoknak a bronzmérkőzés jutott az EB-n.

A csütörtökön kora délutáni, németek elleni meccsen volt, hogy hat tussal is vezetett a Salamon Réka, Wimmer Dorina, Nagy Blanka, Gachályi Gréta összeállítású magyar csapat, de a németek felzárkóztak, sőt a vezetést is megszerezték.

A záró két felvonásban aztán Salamon Réka és Wimmer Dorina is több tussal volt jobb ellenfelénnél, így a magyar csapat 44-42-re megnyerte a mérkőzést, amivel EB-bronzérmet szerzett!

"Gratulálok a Csapatnak és Edzőinek, hiszen ezen az Európa-bajnokságon ők szerezték a magyar parbajrőrözők egyetlen érmét. Külön gratulálok Versenyzőnknek, Salamon Rékának, illetve kollégámmak, Partali Csabának, aki a válogatott edzője.

Örülök, hogy Réka EB-bronzéremmel zárja junior korszakát, hiszen ebben a korosztályban ez volt számára az utolsó kontinensviadal" - mondta el a Tatabányai Sport Club vívóinak Mestere, Plásztán Attila.

Gratulálunk a Csapatnak és Edzőinek!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!