tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Fantasztikus sikerek az atléták fedettpályás Országos Bajnokságán

2024_0217_bori_dia_janka_zoli_vagott.jpg

Három távolugrónk az első ötben, sprintereink is az élbolyban!

Rózsahegyi Bori új egyéni csúcsot (638 cm) ugorva ezüstérmet szerzett, Lesti Dia (636 cm) bronzérmes lett a Nyíregyházán rendezett fedettpályás atlétikai Országos Bajnokság női távolugró számában. Molnár Viktória ugyancsak egyéni csúcsot elérve (615 cm) az ötödik helyen zárt, ami szintén fantasztikus eredménynek mondható.

Sprintereink közül Molnár Janka (54.14) az első, Wahl Zoltán (47.11, egyéni csúcs!) a második helyen zárt a nők, illetve a férfiak 400 méteres síkfutó számában.

Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője igazán elégedett lehet, hiszen mind a távolugrók, mind a sprinterek kiemelkedően teljesítettek.

"Az első öt között hárman a TSC Geotech Versenyzői szerepelnek az egyébként tizenhat versenyzőt felvonultató női távolugró mezőnyben. Külön öröm, hogy Bori és Viki is gyönyörű egyéni csúcsot tudott elérni, de Dia teljesítménye is kiemelkedő, hiszen egy hét alatt ez a harmadik rangos versenye volt neki. Janka és Zoli a tőlük várható, megszokott, szép eredményt hozta" - értékelt Reichnach Ferenc, Vezetőedző.

"Bori nagyon fegyelmezetten, szépen teljesített a versenyen. Az utolsó érvényes ugrásában, az ötödik körben érte el legújabb egyéni csúcsát, ami öt centivel haladta meg az eddigi legjobbját, és huszonegy centivel lépte túl a mai, addigi legjobbját. Tavaly két bronzérmet szerzett a Magyar Bajnokságokon, most egy ezüsttel kezdett, ami nagy eredmény" - mondta el Henyecz László, Bori Mestere.

Dömötör Balázs ugyancsak elégedett volt az eredménnyel, ugyanis Lesti Dia egy hét alatt a harmadik rangos versenyen szerepelt remekül.

"Hét nap alatt három rangos eseményen, két Silver versenyen és az OB-n szerepelt Dia, ami minden eddigit felülmúlt. A ma elért 636 centiméter és a bronzérem éppen ezért kiemelkedő. Az is szép eredmény, hogy Molnár Viki ugyancsak túlugorva a 600 centit lett ötödik " - mondta el Dömötör Balázs.

Bartha Attila, Janka és Zoli Mestere ugyancsak elégedett lehetett, hiszen a sprinterek szerdán még Belgrádban szerepeltek a Silver versenyen.

"Janka nem érezte jól magát a mai napon, mégis sikerült megnyernie a futamot. Zoli, noha második lett, egyéni csúcsot ért el, ami kiemelkedő eredmény. Sajnálom nagyon, hogy Füleky Dorkát kizárták, mert a rajtnál bemozdult a lába, pedig a 2-3. legjobb ideje van neki" - mondta el Bartha Attila, Jankáék Mestere.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

A fedettpályás atlétikai Országos Bajnokság vasárnap folytatódik Nyíregyházán.

Szurkoljunk Versenyzőinknek!

Hajrá, Bányász!