tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia szenzációs finissel, 650 centiméterrel bronzérmes Belgrádban!

2023_0828_lesti-dia_01.jpg

Wahl Zoltán negyedik, Molnár Janka ötödik lett 400 méteren

Alig 48 óra és egy hosszú repülőút után Lesti Dia szenzációsan teljesített a Belgrad Indoor Meeting-en. A szerbiai Silver versenyen a TSC Geotech Versenyzője az utolsó ugrással ugyanis három centiméterrel egyéni legjobbja közelébe jutott, sőt ez az utolsó ugrás dobogót jelentett számára.

Az ötödik sorozatban 649 centit sikerült elérni, majd a hatodik körben 650 centimétert mértek, noha a versenybíró elsőre a vörös zászlót emelte a magasba, jelezvén, Dia belépett.

Lesti Dia gyors "óvást" nyújtott be, és miután videón újra megnézték az ugrást, a bíró felülbírálta korábbi döntését.

Ezzel Lesti Dia egy igen erős, népes mezőnyben a harmadik helyre lépett fel a belgrádi Silver atlétikai versenyen.

"Ez szenzációsan szép eredmény, főként annak fényében, hogy Dia negyvennyolc órája még Párizsban versenyzett, majd tegnap éjfél előtt érkezett meg Belgrádba, ma pedig így tudott versenyezni. Ez valódi mentális erőről tesz bizonyságot. Nagyon erős mezőnyben a dobogóra odaérni, nem mindennapi teljesítmény" - értékelt Dömötör Balázs, Dia Edzője.

Bartha Attila, Edző Tanítványai közül Wahl Zoltán a férfiak 400 méreres mezőnyében futott a tőle megszokott időeredménnyel. A 47.44 másodperces idejével összesítésben a negyedik legjobbként ért célba, míg Molnár Janka 54.20 másodperccel ötödik lett a nők 400 méterén.

"Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen az időeredményem és a helyezésem jónak mondható, de úgy éreztem, maradt még bennem energia. Ha hamarabb elkezdek hajrázni, jobb eredményt is elérhettem volna" - mondta el Wahl Zoltán a verseny után.

Molnár Janka kis sérüléssel fejezte be a belgrádi versenyt, mert az egyik kanyarban megrándult a bokája. A hétvégi, Nyíregyházán rendezett versenyen 53:00 másodperces idővel új egyéni csúcsot futott Atlétánk Belgrádban 54:20-as idővel az ötödik helyen ért célba.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Nézzétek meg a videót!

Hajrá, Bányász!

2023_0828_wahl_zoli_04.jpg
2023_0828_molnar_janka_02.jpg