tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A hatodik helyen végzett a Magyar Női Párbajtőrvívó Válogatott a Világkupán

2024_0211_vivok_01.jpg

Barcelonában megmaradtak az olimpiai remények

A hatodik helyen végzett a Gnám Tamarával és Muhari Eszterrel felálló Magyar Női Párbajtőrvívó Válogatott a barcelonai Világkupán. A Csapat nagyot ment, hiszen többek között Hong Kong együttesét is legyőzte. A franciák elleni helyosztó mérkőzésen egyetlen tus döntött.

A hunfencing.hu összefoglalója:

"Hatodik helyen végzett a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat a barcelonai Világkupán. Hajszálnyi esély maradt a kvótára" - írja a hunfencing.hu.

A Magyar Vívó Szövetség honlapja kifejti:

A bravúr összejött, a “csoda” nem. A Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású csapat a barcelonai olimpiai kvalifikációs Világkupán a nyolcaddöntőben legyőzte Hongkongot, és ezzel életben tartotta minimális esélyét az olimpiai kvótára a záró verseny előtt.

Fenti mondatból az kiderülhet, hogy legjobbunk, Kun Anna nem vállalta, nem vállalhatta a vívást. Sajnos, műtött keze messze van a százszázalékostól, nagyon nehéz döntés, hogy ebben a helyzetben mi a megfelelő cselekedet – majd eldöntik az illetékesek.

Így viszont pláne bravúrnak számít Hongkong 34:30-as legyőzése, ami az előző napi bronzérmes, Muhari Eszter fantasztikus bravúrjának köszönhető.

Eszti ugyanis öt tusos hátrányból fordított az utolsó asszóban a világranglistát vezető Kong ellen – le a kalappal…!

A csapatrangsorban élen álló Korea következett a negyeddöntőben, és itt nem sok esély volt, 33:45 lett a vége. Az 5-8. helyért viszont sikerült 45:39-re megverni Romániát, és egyetlen tus hiányzott az újabb “nagy dobáshoz”, a biztos olimpiai résztvevő franciáktól 45:44-re kapott ki Somfai Péter, vezetőedző válogatottja, amely ezzel a hatodik helyen végzett.

Egy utolsó hajszálnyi esély még maradt, ám előtte a budapesti egyéni Grand Prix következik, közel egy hét múlva.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Barcelona, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Finnország 45:33 (Muhari +6, Wimmer +2, Gnám +2, Dékány +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 34:30 (Muhari +9, Gnám 0, Wimmer -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Korea 33:45 (Dékány -1, Muhari -3, Gnám -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Románia 45:39 (Muhari +13, Dékány 0, Gnám -2, Wimmer -5).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 44:45 (Muhari +5, Gnám -1, Dékány -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Korea, 3. Kína, …6. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina).

Gratulálunk a Csapatnak és Edzőinek!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

Cikk és fotók: hunfencing.hu

2024_0211_vivok_02.jpg
2024_0211_vivok_03.jpg