tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia a hetedik helyen zárt Düsseldorfban

2024_0205_lesti_dia_01.jpg

Távolugrónk a második kísérlettel 630 centimétert ért el

A hetedik helyen végzett Lesti Dia a németországi Düsseldorfban rendezett Silver Atlétikai versenyen. Sportolónk idén is igazán erős mezőnyben szerepelhetett, és eredményével újab 45 ponttal gazdagodott az olimpiai kvalifikációs versenyben.

"Hirtelen kellett útnak indulni, mert noha tavaly Dia ott lehetett Düsseldorfban, idén az utolsó pillanatokig nem számítottunk erre a versenyre. Dia a második körben egy biztonsági ugrással elérte a 630 centimétert, ami végül a hetedik helyre volt elegendő.

Nagy volt a tét, amit az is jelez, hogy az olimpiai bajnok német Malaika Mihambo az első három ugrást elrontotta, így kiesett. Dia jó formában van, több ugrása is nagyobb volt, mint 630 centi, de sajnos ezek az ugrások az új szabályok szerint már "belépettnek" minősülnek, így maradt a 630.

A hétvégén Párizsban, majd Belgrádban lesz egy-egy Silver verseny, amelyeken Dia még több pontot igyekszik gyűjteni. A közelmúltban Astanában elért második hely 120 pontot hozott neki, ami az olimpiai kvalifikációban eléggé megdobta az esélyeit.

Minél több versenyen kell elindulni, hiszen az olimpiai kvalifikációs versenyek kijelölhetik az olimpiára vezető utat" - fogalmazott Dömötör Balázs, Dia Edzője.

Gratulálunk Diának és Edzőjének!

Hajrá, Bányász!

Fotók: Lesti Dia, instagram

2024_0205_lesti_dia_02.jpg
2024_0205_lesti_dia_03.jpg