tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Baráti találkozót tartottak veterán Súlyemelőink

2024_0203_sulyemelok_01.jpg

Három év után újra együtt a hajdani Bányász Bajnokok

Számos egykor világhírű Bányász Súlyemelő találkozott a TSC Veres Győző Súlyemelőtermében pénteken este. Stark András, a Tatabányai Sport Club Örökös Tagja, a szakosztály egykori Vezetőedzője, valamint Visegrádi József, szakosztályvezető, a TSC Elnökségi tagja szervezte meg a találkozót, amelyen Hanzlik János, Szalai György, Oláh Béla, Nemessányi Árpád és a többi Sportikon mellett a legifjabb veteránok is megjelentek, összességében csaknem ötvenen.

"Ilyen eredményes és ilyen összetartó szakosztály, ennyire kitartó és példaértékű sportolók más klubokban talán nincsenek is.

A Tatabányai Sport Club súlyemelői az elmúlt évszázadban legkiemelkedőbb magyarországi csapatait alkották. Nem voltak országos, európai, vagy világversenyek, ahol ne lettek volna ott a Tatabányai Bányász Sportolói.

Tíz éve lehetek a szakosztály vezetője, tíz éve igyekszem az egyensúlyt megtartani. Köszönöm minden segítőmnek, hogy dolgozhatunk a szakosztályért. Sajnos az idő telik, és fontos, hogy időnként találkozzunk. Most ez a pillanat érkezett el" - mondta el köszöntőjében Visegrádi József, szakosztályvezető.

Ormos Marianna, szervezési igazgató ugyancsak méltatta a szakosztály egykori és jelenkori eredményeit.

"Büszkén nézünk körül ebben a társaságban, ahol világhíres Sportolókat láthatunk. Amikor a kilencvenes évek elején megszűnt a bánya, az önkormányzat támogatásával tudtunk túlélni néhány szakosztállyal.

Az évről-évre lépegető fejlődés révén nemrég a kiemelten támogatott egyesületek közé került a Tatabányai Sport Club, amely kezdi a hőskorszakot idézni, hiszen jelenleg már tizenöt szakosztállyal dolgozik a Klub.

Az eredmények tekintetében egyelőre elmaradunk a régi időktől, de egyre több Sportolónk igyekszik a nemzetközi porondra, ahogyan régen. Jó érzés erre a társaságra pillantani, és örömteli, hogy ma este néhány ifjú sportolónk is eljött közénk" - fogalmazott Ormos Marianna.

Stark András, egykori olimpikon, aki a szakosztály vezetőedzője is lehetett, hatvan éve lépett a Tatabányai Bányász Sport Club kötelékébe, és azóta is aktív tagja a Sportklubnak. Hajdani Vezetőedzőnk megemlékezett a Tatabányai Bányász Sport Club kiemelkedő súlyemelőiről, akik már nem lehetnek közöttünk.

Likerecz Attila, Vezetőedző a 2023. év eredményeit ismertette. A tréner kiemelte: a Tatabányai Sport Club tavaly a Csapatbajnokságon ezüstérmet szerzett, valamint több, mint 10 év után legyőzte a német testvéregyesület, az SW Germania Obrigheim csapatát. Ez a partnerkapcsolat negyvennegyedik éve tart a német egyesülettel!

Likerecz Attila kiemelte: Fekécs Szilárd junior Eb-5. helyet hozott tavaly, ami hatalmas, előremutató siker. A szakosztálynak vannak még tervei, hiszen egyre több tehetséges fiatal sportol nálunk.

A beszédek után Stark Andrásék fejet hajtottak Véres Győző emlékére, majd Visegrádi József jutalmazta a veterán, nyolcvan és feletti Sportolókat: Nemessányi Árpád, Rácz Károly, Tóth István, Varga László, Hanzlik János vehetett át apró ajándékot, de Ormos Marianna szervezési igazgatót és Stark Andrást is köszöntötte munkájuk elismeréseként.

Köszönjük a részvételt és a szervezést!

Hajrá, Bányász!

2024_0203_sulyemelok_02.jpg
2024_0203_sulyemelok_03.jpg