tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Remek évkezdet!

2024_0128_lesti_dia_01.jpg

Lesti Dia ezüstérmet szerzett az astanai Gold versenyen!

Világbajnoki érmest és Ázsia-bajnok versenyzőt is megelőzött Lesti Dia a kazahsztáni Astanában megrendezett Gold atlétikai verseny női távolugró számában.

Dömötör Balázs, Edző Tanítványa két elrontott kísérletet követően harmadszorra 642 centiméterre ugrott, ami végül a második helyet eredményezte a TSC Geotech Versenyzője számára.

Érdekesség, hogy a verseny győztese, a rutinos, szerb Gardasevic 645 centivel nyerte meg a Gold versenyt. Dömötör Balázs igazán elégedett lehetett, hiszen Dia eddigi legjobb eredménye egy bronz volt hasonló szintű versenyen.

Astanában tizenkét meghívott versenyző között végzett Dia a második helyen!

"Büszke vagyok Diára, hiszen nehéz volt átállnia az öt órás időeltérésre. A versenyen két X után nem ijedt meg, és megugrotta a 642 centimétert.

Ez nagyon szép eredmény, hiszen ez egy Gold verseny volt, amelyen csak három centivel maradt el a szerb Gardasevictől, aki 2023-ban 690 fölötti eredményeket is produkált.

Dia a tavalyi vb-bronzérmes Rotarut és az ázsia bajnok Xiong-ot is legyőzte, ami kiemelkedő eredmény. Ez egy remek évkezdet" - összegzett Dömötör Balázs.

Végeredmény:

1. Milica Gardasevic 645

2. Lesti Diana 642

3. Shiqi Xiong 638

Gratulálunk Diának és Edzőjének!

Hajrá, Bányász!