tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Eredményes esztendőt zártak Atlétáink

2023_1201_atletak_evzaroja_01.jpg

A Tatabányai Sport Club 100 éves szakosztálya egy különleges könyvvel is gyarapodott

Ünnepélyes keretek között, csaknem nyolcvan fő jelenlétében zárta le a centenáriumi esztendejét a Tatabányai Sport Club Atlétikai Szakosztálya.

Az 1923-ban alapított közösség száz évvel később, 2023-ban fantasztikusan szép és kiemelkedő eredményeket ért el az országos és a nemzetközi versenyeken egyaránt. A számos korosztályos és felnőtt országos bajnoki cím és érem mellett elég az EYOF-on szerzett érmekre, illetve a Budapesten rendezett felnőtt Világbajnoki szereplésre gondolni.

Mindezekről is szót ejtett Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője, valamint Babicz Pál, utánpótlás Vezetőedző. A trénerek az ünnepség elején köszönetet mondtak Kollégáiknak, a Klub munkatársainak, valamint természetesen a Versenyzőknek.

Köszöntötték Vendégeinket: Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, Bencsik János, országgyűlési képviselőt, Szücsné Posztovics Ilonát, Tatabánya polgármesterét, Sámuel Botond, ügyvezető elnököt, a TSC elnökségi tagjait, Petkovics Zoltánt és Társi Zoltánt, valamint Klubunk operatív igazgatóját, Hardiné Szabó Anitát és Ormos Marianna, szervezési igazgatót.

Gyulai Miklós kiemelte: nagy öröm számára, hogy egy száz esztendős szakosztályt köszönthet. Sámuel Botond rámutatott: a Tatabányai Sport Club minden erejével azért dolgozik, hogy Sportolói között minél hamarabb olimpiai résztvevők legyenek. Szücsné Posztovics Ilona a város mindenkori támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

Reichnach Ferenc beszámolójában kiemelte: Versenyzőink minden korosztályban kiemelkedően teljesítettek 2023-ban. Rózsahegyi Bori arany-, Szabó Benjámin bronzérmet szerzett a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), míg felnőtt Versenyzőink, Lesti Dia, Molnár Janka és Wahl Zoltán is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, miután kijutott a Világbajnokságra.

És habár a szezon csaknem teljesen lezárult, egy verseny még hátra van: a következő hétvégén rendezik a mezei futó Európa-bajnokságot, amelyen Árvai Róbert képviseli a Tatabányai Sport Club szakosztályát.

Babicz Pál ugyancsak büszkén sorolhatta az U16 csoportok tagjainak idén elért sikereit. A Fiatalok kiemelkedő eredményeket értek el. Pfiszterer Dorina és Nagy Fruzsina európai szinten is komoly eredményeket ért el.

2023-ban a szakosztály tizennégy Versenyzője ölthette magára a Magyar Válogatott szerelését. Ők a következők:

Felnőttek: Lesti Diana, Molnár Janka, Wahl Zoltán

U23: Molnár Janka, Áts Viktória

U20: Nagy Nóra, Árvai Róbert

U18: Rózsahegyi Bori, Szabó Benjámin, Molnár Viktória, Beke Dávid

U16: Nagy Fruzsina, Pfiszterer Dorina

Szenior: Hegedűs Mátyás

Para verseny: Luterán Petra

Az évzáró ünnepség keretében a szakosztály és a Klub vezetése, nevében Petkovics Zoltán, illetve Bencsik János adott át serleg jutalmakat legjobb Sportolóinknak, akiknek gratulálunk a szenzációs idei teljesítményhez!

Az esemény zárásaként bemutattuk azt a könyvet, amely a Szakosztály megalapításának századik évfordulója alkalmából készített el Szöllősi Miklós, a tatabányai atlétika egyik legjobb ismerője, aki 1976 óta dolgozik töretlenül a sportág fejlődéséért.

A könyv egy-egy példányát természetesen minden résztvevő átvehette.

Gratulálunk Mindenkinek!

Hajrá, Bányász!

Fotók: Tóth Levente

2023_1201_atletak_evzaroja_02.jpg
2023_1201_atletak_evzaroja_04.jpg