tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Szuper kezdeményezés: iskolai testnevelés órát tartottunk "Madárral"

2023_1115_okolvivok_jokaiban_02.jpg

Erdei Zsolt a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola tanulóit tornáztatta meg

Mindig is népszerű sportág volt Tatabányán az ökölvívás. A "box" évtizedek óta rengeteg Bajnokot hozott a Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályába.

Ezt a tradíciót kívánja folytatni Nagy Csaba, Szakosztályvezető, aki a Világbajnok Erdei "Madár" Zsolt, Rózsa András, EB-bronzérmes, a TSC Örökös Tagja, Csonka Zsolt, Edző és Babai Sándor, nemzetközi Bíró társaságában rendezett testnevelés órát a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában.

A szerdai eseményen előbb az alsó, majd a felső tagozat diákjai vehettek részt, nagy érdeklődéssel. Öröm volt látni, ahogyan a Fiatalok lendületesen, lelkesen követik Erdei "Madár" utasításait. Sokan a képzeletbeli ringbe is beléptek a Világbajnok Sportolóval szemben.

"Manapság rendkívül nehéz a helyzet, amikor szeretnénk felkelteni a Gyerekeket a fotelből, de ha ez megtörténik, és ráéreznek a mozgás fontosságára, annak örömére, akkor nagyon nagy dolgokra lehet képes bárki.

Itt, a Jókai iskolában is találkoztam olyan Fiatalokkal, akik tehetségesek, és örömteli volt, hogy az óra végén az autogrammok mellett az edzések időpontjait is elkérték" - mondta el Erdei Zsolt.

Nagy Csaba, Szakosztályvezető kifejtette:

Örömmel vették, hogy Makszimné Pálfy Enikő, igazgató asszony az első megkeresés alkalmával nyitottan fogadta a szakosztály bemutatójának ötletét.

"Régi tervünk válik valóra azzal, hogy az ökölvívó szakosztály "kitelepüljön" az általános iskolákba, és néhány testnevelés óra alkalmával megismertessük, megszerettessük a látványos és népszerű sportágat a legfiatalabbakkal is.

A szakosztály célja, hogy minél több Gyerek látogassa az edzéseket. Ezért a tervek szerint havi rendszerességgel látogatjuk majd az intézményeket" - mondta el Nagy Csaba.

Az intézmény pedagógusai a gyerekekhez hasonlóan jó élményeket szereztek Klubunk Edzőinek társaságában.

Köszönjük a Sulinak a meghívást!

Hajrá, Bányász!

Videó Tiktokon!

2023_1115_okolvivok_jokaiban_01.jpg
2023_1115_okolvivok_jokaiban_03.jpg