tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Csak az U19 Csapat szerzett pontot a Bányász futball utánpótlásának felső szekciójában

2023_1106_weblapra_cikk_tsc_felso_szekcio_eredmenyei_2023_1104_1105_FELIRATTAL_VAGOTT.jpg

Az U15 és U17 szoros mérkőzéseket játszott a hétvégén

A Tatabányai Sport Club labdarúgó utánpótlásának felső szekciójában valamennyi Csapatunk pályára lépett a hétvégén. A Bányász U15 szoros, egy gólos meccset játszott az eddig remeklő listavezető ellen, míg az U17 három pontrúgást követően kapott három góllal kapott ki 3-2-re Kaposváron. U16 Együttesünk hazai pályán a szünetig került komoly hátrányba (0-3), amit már nem tudtak ledolgozni. A Bányász U19 a listavezető Gyirmót otthonából hozott el egy pontot, de akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Az alábbiakban valamennyi Csapat mérkőzésének krónikája olvasható.

U15

Szépen helyt állt a Bányász U15 a bajnokesélyes ellen

Wéber Balázs, Vezetőedző Együttese fegyelmezetten futballozott a vasárnapi esőben

Végig fegyelmezetten játszva, minimális, egy gólos vereséget szenvedett a Tatabányai Sport Club U15 Csapata vasárnap délelőtt. Wéber Balázs, Vezetőedző Együttese azt a Budai FC-t fogadta, amely az előző kilenc meccsén 49 gólt szerzett, tehát meccsenként öt feletti az átlaga.

A Bányász Srácai nagyot küzdve 1-0-s vereséget szenvedtek, ami azért is fontos, mert a Csapat igen tartalékosan tudott pályára lépni.

"A listavezető, bajnoki címre pályázó fővárosiak ellen helyt állt a csapat. Sajnos betegségek és sérülések miatt mindössze tizennégy Játékos volt hadra fogható a mérkőzésen, de akik pályára léptek, nagyon fegyelmezett játékot produkáltak.

A védekezés megszervezésére nagy hangsúlyt fektettünk, mert az ellenfelünk ötven lőtt gólnál jár a bajnokságban és kifejezetten gyors, jó felépítésű támadókkal rendelkeznek.

Mezőnyben dominált is az ellenfelünk, labdabirtoklásban is fölénk nőttek!

Szórványos ellentámadásainkban nem volt ezen a napon átütőerő. A mérkőzés hajrájához érve az eddig parádésan védő kapusunknál azonban jött egy hiba, így sajnos egy gólos vereséget szenvedtünk.

Dicséret illeti azonban az egész csapatot, mert tartalékosan is jól "álltak bele" a mérkőzésbe a fiúk és szoros, kiélezett mérkőzésen egy lőtt gólon tudtuk tartani a bajnokesélyest" - mondta el Wéber Balázs.

Tatabányai SC - Budai FC 0-1

Gratulálunk a Csapatnak és Edzőjének!

Hajrá, Bányász!

U16

Nem volt sok esélyünk a Barca Academy ellen

Az első félidőben eldőlt a Bányász U16 meccse

Sajnos már az első félidőben eldőlt a Tatabányai Sport Club - Barca Academy mérkőzés. A Bányász U16 Csapata korán hátrányba került, és a szünetig három gólt kapott.

A folytatásban javult Mohácsi Antal, Vezetőedző Együttesének játéka, de érvényes gólt nem sikerült szerezni.

"Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Egy helyezkedési hibát kihasználtak a vendégek, és szépen lejátszották a ziccert, így már a második percben hátrányba kerültünk. A Barca Academy jól játszott, sok olyan játékossal akik labdabiztosak nyomás alatt is" - mondta el Mohácsi Antal, Vezetőedző, majd folytatta:

"Labdaszerzésben folyamatosan lemaradtunk, így szerkezetet is váltottunk. Éppen kezdtünk kiegyenesedni, mikor egy szöglet után öngólt fejeltünk. Ezután szereztünk egy szabályosnak tűnő gólt, amit a játékvezető elvett tőlünk.

A félidő vége előtt kaptunk még egy gólt, így nagy hátránnyal mentünk a szünetre. A második félidőben a cserék révén javult a játékunk. Több nagy helyzetet kidolgoztunk, de a kulcspasszoknál, befejezéseknél hibáztunk. Jövő héten Komáromban igyekszünk javítani" - fogalmazott Mohácsi Antal.

VÉGEREDMÉNY:

TSC-BARCA ACADEMY 0-3 (0-3)

TSC: Máté - Juhász, Dugolity, Horváth, Hartmann - Andorfer, Gozolits, Aradi - Bánky, Adler, Radobiczki

Cserék: Tóth, Klébert, May, Varga, Németh, Németh-Zwickl, Mosberger.

Hajrá, Bányász!

U17

"Saját magunkat vertük meg"

Nyerhető mérkőzést veszített el a Bányász U17 Kaposváron

Noha a szünetig 1-0-ra vezetett, majd a második félidő elején el is dönthette volna a meccset a Bányász U17, a Csapat három pontrúgás után 3-2-re elveszítette a találkozót Kaposváron.

Az első félidőben Mártonfi Mátyás fejesével szerzett vezetést Takács Gábor, Vezetőedző Együttese, amely a 60. percig újabb gólokat lőhetett volna.

E helyett a hazaiak 11-esből egyenlíteni tudtak, majd egy szöglet utáni fejessel a vezetést is megszerezte a Kaposvár. A továbbiakban ismét Mártonfi Matyi fejelt gólt, így lett 2-2 az eredmény.

Tartalékos Csapatunk további helyzeteket is kidolgozott, de ezek kimaradtak. Ugyanakkor a hazaiak egy szabadrúgás után ismét gólt ünnepelhettek, amivel 3-2-re megnyerték a találkozót.

"A vereség ellenére elégedett voltam, mert a Csapatban a sok sérült miatt több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik eddig kevesebbet játszhattak, illetve több fiatal az U16 Csapatból érkezett a meccsre.

Nagyon odatette magát a hiányzók miatt igencsak tartalékos Csapat, de ilyen hibákat nem szabad elkövetni, hiszen három pontrúgásból kaptuk a gólokat. Ezeket a szituációkat többször fogjuk gyakorolni. Ezt a meccset megnyerhettük volna, igazából saját magunkat vertük meg" - fogalmazott Takács Gábor.

Hajrá, Bányász!

U19

Fegyelmezett játékkal ikszelt a listavezető otthonában a Bányász U19

Schön László, Vezetőedző Együttese kétszer is vezetett a Gyirmót ellen

Eseménydús mérkőzésen ért el 2-2-es döntetlent a Tatabányai Sport Club U19 Csapata a Gyirmót otthonában.

A Bányász Pénzelik Soma góljaival kétszer is előnybe került, de a hazaiak mindkét alkalommal egyenlítettek.

A meccs végén a mieinknek akadt helyzetük, de az kimaradt, így maradt az igazságos döntetlen, ami nagyszerű eredmény a ma kiválóan küzdő és koncentrált Csapatunk részéről.

"Íme, egy mérkőzés, ami után jár a hatalmas gratuláció a Csapatnak. Fegyelmezetten, taktikusan, motiváltan játszottunk az első helyezett otthonában. Amennyire ki is kaphattunk volna, annyira nyerhettünk is volna.

Jó volt ilyen mentalitású Csapatot látni, jó lenne, ha ez egyre többször fordulna elő. Elégedett voltam a játékkal, noha a mai meccsen igen tartalékosan tudtunk csak felállni a sok betegség miatt.

Sokan hiányoztak a kezdő csapatunkból, de a helyettük pályára lépett Játékosok nem okoztak csalódást. Nagy szívvel játszottunk, amiért minden elismerésem! Köszönöm a

Srácoknak!" - értékelt Schön László.

Gratulálunk a Csapatnak és Edzőjének!

Hajrá, Bányász!

2023_1106_tsc_u19_01.jpg
2023_1106_tsc_u17_01.jpg