tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Pokk Armand élete első junior Világbajnokságán járt

2023_1008_pokk_armand_01.jpg

A TSC Judokája Olimpián szeretne indulni

A héten a portugál főváros, Lisszabon Odivelas városrészében rendezték a junior judo Világbajnokságot. Az eseményen részt vett a Tatabányai Sport Club Versenyzője, a húsz esztendős Pokk Armand, aki szoros mérkőzésen maradt alul, így véget ért számára a verseny. Ennek ellenére az élete első nagy világversenyén szerepelt judoka hatalmas élménnyel gazdagodott. Armand célja természetesen az olimpiai részvétel. Ez is kiderül a vele folytatott beszélgetésből.

Mióta judózol? Van példáképed?

Magát, a judót az általános iskolával együtt hat évesen kezdtem, még 2009-ben. De már az óvodában is próbálgattam magam mindenféle sportágban. Konkrét példaképeim igazából nincsenek. De ha valakire nagyon felnézek, akkor az Shohei Ono, hiszen ő mindent elért ebben a sportban, amit csak lehetett.

Milyen volt az első világbajnokságod, hogy érezted magad? Mennyire izgultál? Mégis csak más volt mint az előző nemzetközi kupák.

Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus hangulata van az egész versenynek, a szervezés is szuper. Maga a mezőny nagyon erős volt, elvégre itt már tenyleg csak a legjobbak voltak. Nem vagyok az az izgulós fajta, de így, hogy ez volt az első komolyabb világversenyem picit azért én is meginogtam, ami sajnos a teljesítményemen is meglátszott. Úgy érzem, hogy így is nagyon értékes tapasztalatokkal térek majd haza.

Mik a további terveid, álmaid cselgáncs fronton?

Az elkövetkező években minél több tapasztalatot szeretnék szerezni. Minél több versenyen elindulni, és minden lehetőséget kihasználni, ami csak adódik. Valamint a későbbiekben mindenképpen szeretnék világverseny érmeket szerezni, és szeretnék kiharcolni magamnak egy olimpiai részvételt is.

Mi az, amiben a legjobb vagy judoban?

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon komplex sport, rengeteg minden számít egyszerre. Én nem tartom magam a legtaktikusabb versenyzőnek, de szerintem nagyon jól alkalmazkodom az új, váratlan és kellemetlen szituációkhoz a küzdelmek során, valamint szerintem nagyon jó szinten vagyok, mind állóképesség, mind erőnlét terén. Természetesen bőven van még hová fejlődni, de szerintem jó úton haladok.