tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Új Vezetőedzője van a Tatabányai Sport Club Birkózóinak

2023_0914_katona_geza_ungi_lali_01.jpg

Katona Gézát Tanítványa, Ungi Lajos igyekszik pótolni

Nem kis kihívást vállalt el Ungi Lajos, a TSC Birkózóinak újdonsült Vezetőedzője. A harminckét éves Sportember Mesterétől, Katona Gézától vette át a nagy múltú szakosztály Vezetőedzői tisztségét.

Katona Géza, aki 1962. óta, tehát hatvanegy éve (ez a Klub történetének éppen a fele!) a Tatabányai Bányász Sport Club tagja, (másfél éve Örökös Tagja is) tavaly, a hetvenedik születésnapja előtt nyilatkozott úgy: a hetedik X után feláll, és átadja a helyét a Fiataloknak.

Nos, Géza Barátunk még egy évet ráhúzott, idén azonban jött a végleges döntés. Katona Géza Vezetőedzőként nem dolgozik tovább, de Edzője marad a TSC Fiataljainak, illetve a Várgesztesen indulni tervezett csoportot fogja oktatni e szép sport trükkjeire.

Ungi Lajos 2000-ben lépett először a TSC Birkózóinak termébe, és ott is ragadt.

"A 2000-és évek elején kezdtem el a birkózást. Édesapukám vitt fel először edzésre. A birkózó sport légköre hamar megfogott, és itt ragadtam immár 23 éve. Kezdetekben Sámuel Botond, később Katona Géza bácsi kezei alatt nevelkedtem" - kezdte bemutatkozását Ungi Lajos, majd így folytatta:

"Nagyon sokat köszönhetek ennek a sportnak, mondhatom azt is, hogy az egész életemet befolyásolta és segítette mindig is a sport, a mai napig is.

Felsőfokú tanulmányaim megkezdése után kezdtem el edzősködni. (2010-11 között).

Azóta tanulmányaimat, befejeztem, testnevelő-edző diplomát szereztem. A tudás mindig fontos volt számomra minden területen, így jelenleg is képzem magam, Egerbe járok mesterképzésre.

2023. szeptembertől vezetőedzőként tevékenykedem. Nagyon megtisztelő és komoly feladatot kaptam.

A Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya mindig is előkelő helyen szerepelt a Magyar birkózásban.

Természetesen azon fogok dolgozni, hogy ezt a renomét továbbra is megtartsuk. Katona Géza bácsi magasra tette a mércét, de bízom benne, hogy a kitaposott úton tovább haladva, néhol esetleg kiszélesítve, tovább tudunk haladni.

Mindent összevetve egy remek csapattal dolgozom együtt, kiváló edzőkkel, ügyes gyerekekkel és jó szülői háttérrel rendelkezünk.

Célom, hogy a birkózók létszámát növelni tudjuk és nemzetközi porondon is újra bizonyítani tudjunk" - mondta el Ungi Lajos, akinek SOK SIKERT kívánunk Munkájához! Gratulálunk!

Katona Gézának pedig EZER KÖSZÖNET a Tatabányai Bányász Sport Club mindenkori Tagságától!

Hajrá, Bányász!