tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lezajlott a súlyemelők junior Országos Bajnoksága

2023_0902_sulyemelo_07.jpg

Stavarsz Ádám ezüst-, Vizvári Lea bronzérmet szerzett

A Földi Imre Sportcsarnok versenyeztek a junior súlyemelők. A megnyitón Sámuel Botond, a Tatabányi Sport Club elnöke, Szücsné Posztovics Ikona, polgármester, valamint Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke is beszédet mondott.

"Nagy megtiszteltetés, hogy az idei Bányásznapon a Nemzet Sportolójáról, Földi Imréről elnevezett sportcsarnokban a Tatabányai Sport Club rendezheti meg a súlyemelők junior Országos Bajnokságát" - emelte ki köszöntőjében Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke.

Az elnök kitért arra: a súlyemelés mindig is a TSC kiemelkedő szakosztályainak egyike volt, hiszen Olimpiai-, Világ- és Európa-bajnokok sokasága sportolt nálunk! Az eseményt megtisztelte jelenlétével több egykori Súlyemelőnk, így Hanzlik János és Stark András is.

A verseny megnyitóján beszédet mondott Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, aki külön köszöntötte a versenyen jelen lévő Földi Csillát, Földi Imre lányát.

Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke kiemelte: a sportág továbbra is népszerű a fiatalok körében.

A versenyen 10-10 női és férfi súlycsoportban küzdenek meg a Sportolók. A Tatabányai Sport Club képviseletében négy Fiatal áll dobogóra. Vízvári Lea, Torma Máté, Stavarsz Ádám és Fekécs Szilárd egyaránt jól szerepelhet súlycsoportjában.

Egyik szemünk sírt, a másik nevetett a verseny után. A Földi Imre sportcsarnokban lezajlott rendezvényen talán Fekécs Szilárd szereplését vártuk a legnagyobb figyelemmel.

81 kilogrammban indult Versenyzőnk azonban ma már a szakítás gyakorlatai után kiesett a versenyből.

"Szilárd hazai közönség előtt egyből egy országos csúccsal szeretett volna debütálni a 81 kilogrammos súlycsoportban, de sajnos mindhárom kísérletben kifogott rajta a 138 kilogrammos súly. Számára rengeteg lehetőség adódik majd a javításra.

Stavarsz Ádám ezüstérmet szerzett ugyanebben a súlycsoportban, míg a még serdülő korú Vízvári Lea bronzérmes lett a lányok 76 kilogrammos súlycsoportjában.

A fiúknál 67 kilogrammban induló Torma Máté az ötödik helyen végzett. Tulajdonképpen tőlük ezeket az eredményeket vártuk" - értékelt Likerecz Attila, Vezetőedző.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0902_sulyemelo_01.jpg
2023_0902_sulyemelo_011.jpg