tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Az atlétika Magyarországon ismét a Sportok Királynője lett!

2023_0901_atletika_toborzo_01.jpg

Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője a sikeres Világbajnokság után nagy érdeklődésre számít

Augusztus végén valódi sportünnepély zajlott le Budapesten. A Nemzeti Atlétikai Központban csaknem kétszáz ország több ezer Atlétája, csaknem négyszázezer Szurkolója ünnepelhette a Sportok Királynőjét.

Az atlétika sportág a korábbiaknál is nagyobb népszerűségre tett szert a fantasztikus helyszínen, csodálatos hangulatban lezajlott rendezvényen, világszerte és Magyarországon is. Úgy a Szurkolók körében, ahogyan a Sportolókéban is.

Nap, mint nap tapasztalható, ahogyan a Közönség visszatekint az augusztus végi napokra, illetve az is, hogy a sikereken felbuzdulva egyre inkább telnek meg az atlétikai pályák.

Reichnach Ferenc, a TSC Geotech Atlétáinak Vezetőedzője egyre gyakrabban tapasztalja az érdeklődést a sportág iránt, ami örömmel tölti el a Klubnál hosszú évtizedek óta tevékenykedő Sportembert.

"Fantasztikus siker és élmény volt, hogy Budapesten rendezhették meg az Atlétikai Világbajnokságot, amelyen a TSC Geotech Versenyzői is szépen teljesítettek.

Büszkék vagyunk Sportolóinkra és Edzőikre, akik szépen helyt álltak a rendezvényen, hiszen a női és a férfi 4x400 váltó is több évtizedes magyar csúcsokat döntött meg Molnár Jankával, illetve Wahl Zoltánnal.

Lesti Diának is volt esélye, hogy bejusson a női távolugrás fináléjába" - mondta el Reichnach Ferenc, majd hozzátette:

"A VB előtti hetekben szakosztályunk két fiatalja, Rózsahegyi Bori és Szabó Benjámin az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) remekelt, hiszen a Bori távolugrásban arany-, Beni 2000 méter akadályfutásban bronzéremmel térhetett haza Mariborból.

Nem meglepő, hogy Sportolóink sikeres szereplése motiválja a még nem sportoló, vagy esetenként más sportágakat űző Fiatalokat, akik egyre nagyobb számban érdeklődnek szakosztályunknál.

Éppen ezért is hirdetünk őszi toborzást, amellyel jelezzük: nálunk mindig van lehetőség, terület és megfelelő szakmai stáb ahhoz, hogy tovább bővítsük egyébként sem kis szakosztályunkat" - ismertette Reichnach Ferenc.

A Tatabányai Sport Club Atlétikai Szakosztályában tizenöt tréner dolgozik azért, hogy a Versenyzők a lehető legjobb eredményeket érjék el.

Nagy tisztelettel és szeretettel várjuk az atlétika iránt érdeklődőket az alábbi telefonszámon (06-70/381-6777), illetve a Tatabányai Sport Club weboldalán (www.tatabanyaisc.hu) található edzői telefonszámokon.

Gyere! Sportolj velünk!

Hajrá, Bányász!