tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Nem csak Sportolóink, hanem Versenybíróink is ott lesznek az atlétikai Világbajnokságon

2023_0812_atletika_vilagbajnoksag_versenybirok_01.jpg

A TSC négy szakembere lehet ott a Világ egyik legnagyobb sporteseményén

Hoffer Krisztina és Kutnyánszky Janka mellett Tégi Marcell pályabíróként dolgozik majd, Szöllősi Miklós pedig a versenybíróság irányítójának segítője lesz a Világbajnokságon.

Őket mutatjuk be most:

Szöllősi Miklós:

1973 óta versenybíráskodom, 1976-tól pedig versenyszervezőként is segítem a sportágat. Az általam szervezett versenybíró tanfolyamokon közel kétszázan tették le a vizsgát, köztük Hoffer Krisztina és Tégi Marcell is. Az 1994-es budapesti mezei VB volt az első világverseny, ahol közreműködtem versenybíróként, majd körülbelül tizenöt évig a hazai világversenyeken szintén bíráskodtam. Most a versenybíróság irányítójának a segítője leszek.

Hoffer Krisztina:

Én az atlétikai pályán nőttem fel, szó szerint. A szüleim egykori válogatott többpróbázók voltak. Apukám, Hoffer József még a mai napig aktív versenyző a speciális dobó számokban. Hétpróbázóként, majd később hármasugróként voltam és vagyok jelen a pályán. Versenybíráskodni akkor kezdtem el, amikor Tatabánya adhatott otthon először a Serdülő Országos Bajnokságnak.

Utána mindig főleg megyei versenyeken vettem részt, amikor épp nem én is versenyző voltam. 2-3 éve viszont komolyabban veszem a versenybíráskodast. Elvégeztem a TOECS I. országos versenybírói képzést, majd két éve bekerültem az ALGE időmérő technikai csapatba is. Így szinte amikor csak tudok ott vagyok a versenyeken hol versenybíró hol, mint ALGE-s.

Nagyon büszke vagyok hogy bekerülhettem a világbajnoksági versenybírói keretbe.

A távolbaugrások egyes brigádjának a tagja leszek, mint VDM bíró. A Seikos külföldi technikai mérő mellett leszek, aki a homokban a nulla pontot határozza meg, majd méri le az ugrást.

Tégi Marcell:

Az atlétikával Farkas Zoltánon keresztül ismerkedtem meg. Az aktív versenyzés után 2014-ben tettem III. osztályú versenybírói vizsgát a versenyszervezés két nagy meghatározó személyiségénél Szöllősi Miklósnál és Gál Lászlónál.

Ezt követően Székesfehérvárra kerültem a területi versenyekre, Molnár Ferenchez. Érettségizni és államvizsgázni is a "pálya mellől" mentem. Az évek során folyamatosan vizsgát tettem. 2017-ben II. osztályú, majd I. osztályú végül országos vizsgát szereztem. Jelenleg World Athletics TOECS I. szintű minősítéssel rendelkezem. Az atlétika számomra, olyan mint egy nagy család.

A világbajnokságon pályabíróként veszek részt, amely hatalmas megtiszteltetés számomra, és egyben nagy felelősséggel is jár, hiszen a pályabírók felelnek a technikai szabályok zömének betartásáért. A sport mellett biológia tanárként dolgozom és növénytani kutatásokkal foglalkozom.

Kutnyánszky Janka:

Zoli Bánál edzettem nagyon régen, újoncként hagytam abba az aktív sportolást. Miután abbahagytam, a gimi alatt sokat segítettem Szöllősi Miklósnak a TSC-nél a versenyszervezésben, aztán elkezdtem a bíráskodást is.

Nagyjából 2016-2017 kezdtem el bíráskodni, és dolgoztam az U18-as Eb-n Győrben.

Az én feladatom lesz a versenyről kijövő sportolók irányítása, a mix zónába, esetleg dopping vizsgálatra. Lesz két segítő és az önkéntesek is segítik

majd a munkát.

Civilben a MASZ-nál dolgozom, mint versenyirodai munkatárs, egyébként még egyetemista vagyok a TF-en.

Sok sikert kívánunk Versenybíróinknak!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!