tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Egy csodás nap Kecskeméten

2023_0813_sulyemelo_01_vagott.jpg

Országos rekordok, abszolút legjobb versenyzők, egyéni csúcsok a TSC Versenyzőitől!

"A TSC súlyemelő szakosztály edzőtáborának utolsó napján megmérettek a fiatalok a Messzi István Emlékversenyen. A kecskeméti verseny egy kiemelt verseny volt, amin csak a harmadosztályú vagy annál jobb versenyzők indulhattak. Mind az öt versenyző aranyéremmel tért haza.

Vízvári Lea egyéni csúccsal lett első a serdülő korcsoportban.

Torma Máté egy súlycsoporttal lejjebb versenyezve egyéni legjobbját megjavítva lett első egy nagyon izgalmas csatában. Egyformát emeltek a második helyezett versenyzőjével, de Máté előbb megcsinálta az összetett eredményt!

Stavarsz Ádám az érettségije miatt, sok edzést kihagyva nem 100%-os formában vett részt a versenyen, de így is nyerni tudott, nem sokkal lemaradva egyéni legjobbjától.

Fekécs Szilárd új országos csúcsokat emelve nyert. Versenyzői nagyságát igazolja, hogy második szakító gyakorlatát rontva, emeltetett öt kilogrammot a harmadik fogására, ami országos csúcs volt és megcsinálta.

Lökésnél országos csúcson kezdett amit szédülés miatt rontott, de harmadik gyakorlatára minden tapasztalatát és erejét összeszedve sikeresen végrehajtott. Így három országos csúcsot emelt. Szilárd nem csak a korcsoportjában, hanem az egész verseny abszolút legjobbja lett. Így két különdíjat is kapott.

Lucz Levente nagyon szoros versenyben lett első. A Europa bajnoki érmes, 15x-ös magyarbajnok Gyurkovics Ferencet sikerült legyőznie. Leventének az utolsó fogásán múlt az első hely. Ami mind mentálisan mind fizikálisan nagyon megterhelő, de nagyon jól megoldotta fejben ezt a nagy terhet és sikerült az utolsó gyakorlatával megnyernie a versenyt. Ezen felül az abszolút legjobb felnőtt versenyző is ő lett! Nagyon izgalmas és nagyszerű verseny volt!" - írta beszámolójában Likerecz Attila, Vezetőedző.

Gratulálunk Sportolóinknak és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0813_sulyemelo_02.jpg
2023_0813_sulyemelo_stavarsz_01.jpg