tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Megvan a végleges magyar atlétikai VB-Csapat!

2023_0808_atletak_molnar_wahl_01_vagott.jpg

A Tatabányai Sport Club három Versenyzője lehet ott a budapesti Világbajnokságon

Minden idők legnépesebb magyar csapata az atlétikai világbajnokságon, 63 atlétánk szerzett indulási jogot a hazai rendezésű vb-n!

"Elképesztő siker! 63 magyar atléta kap lehetőséget a Budapesti Világbajnokságon.

A TSC-Geotech atlétái közül hárman készültek egész évben gőzerővel a világbajnokságra, s mindhárman sikeresen kvalifikáltak" - mondta el a mai bejelentést követően Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője, aki részleteket is elárult:

"Egyéni számban állhat rajthoz:

Távolugrás: Lesti Diana

400 m gátfutás: Molnár Janka

200 m síkfutás Wahl Zoltán

Váltóban:

ffi. 4x100 m, ffi 4x400 m és 4x400 mixváltó Wahl Zoltán

női 4x400 m és 4x400 m mixváltó Molnár Janka

A fentiek szerint Wahl Zoltánt akár négy, Molnár Jankát pedig három versenyszámban is láthatjuk" - mondta el Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője.

Bartha Attila, Molnár Janka és Wahl Zoltán Mestere kiemelte: a két fiatal Sportoló számára fantasztikus siker és eredmény, hogy ott lehetnek a budapesti Világbajnokságon.

Janka részvétele kiemelten fontos a 400 méter gátfutásban, hiszen ő a ranglistán elért helyezése és időeredménye révén, alanyi jogon is ott lehet a VB-n.

Ahhoz, hogy a Versenyzők jó eredményeket érhessenek el, Bartha Attila szerint egyéni csúcsokra lesz szükség.

Lesti Dia Edzője, Dömötör Balázs szerint hatalmas harc volt a VB- részvételért, de az idei fantasztikus eredményekkel sikerült ezt kivívni.

Ha Dia meg tudja ugrani idei legjobbját, ott lehet a távolugró szám döntőjében.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

Az alábbiakban a Magyar Atlétikai Szövetség közleményét közöljük:

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) bejelentette, hogy az augusztus 19 -27. között a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon 63 versenyző képviselheti a magyar színeket.

Harmincketten szereztek indulási jogot a kvalifikációs lista alapján a világversenyre, a rendező ország jogán pedig 31 megfelelő tudásszinttel rendelkező atlétát nevezhetett a MASZ, melyet a nemzetközi szövetség (WA) jóváhagyott.

Már a 32 fős, a kvalifikációs listán indulási jogot szerzett keret is minden idők legnépesebb magyar vb-küldöttségének számított, de a 63 indulási jogot szerzett atléta minden előzetes várakozást felülmúl. Mindez azt bizonyítja, hogy eredményes volt a Budapest 2023 Zsivotzky Gyula Program, teljesítve

küldetését, hogy minél nagyobb létszámú magyar válogatott induljon a hazai rendezésű eseményen.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ebben a munkában szerepet vállalt.

„Hosszú, küzdelmes, de eredményes időszak van mögöttünk. Egy nagy sikernek már a vb rajtja előtt örülhetünk. Ez a magyar atlétika közös sikere, hogy ilyen népes delegációnk lesz, és ez minden bizonnyal kihat a sportág jövőjére és további támogatására, fejlesztésére is. Köszönet mindenkinek! A szövetség vezetésén túl a szakmai stábnak, az atlétáknak, a sportszakembereknek, a MASZ irodában dolgozóknak, egyszóval mindenkinek, akik az elmúlt 10 évben tették a dolgukat a mindennapokban” – mondta Gyulai Miklós.

2023_0808_atletak_lesti_domotor_01_vagott.jpg