tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Nem sikerült a bravúr a vívó világbajnokságon

2023_0727_vivo_vb_csapat_01_vagott.jpg

A 11. helyen végzett a Magyar Női Párbajtőr Válogatott Milánóban

Nem sikerült a bravúr

A 11. helyen végzett a Magyar Női Párbajtőr Válogatott a vívó világbajnokságon, Milánóban

A 11. helyen fejezte be a világbajnokság párbajtőr csapatversenyét a Magyar Női Válogatott. A Tatabányai Sport Club Versenyzőivel, Büki Lilivel és Muhari Eszterrel, valamint a tatai Kun Annával és az MTK-s Wimmer Dorinával felálló Csapat az ukránokkal szemben maradt alul a nyolcaddöntőben, így a 9-16. helyért folytathatta.

Az alábbiakban a hunfencing.hu írását közöljük:

"A hölgyek is megkezdték a csapatversenyüket, méghozzá női párbajtőrben. A mezőny eleje a legjobb nyolcig jutott, míg a 9-16. helyért csütörtökön be is fejezték a vb-t. És a számunkra be is fejeződött a világbajnokság.

Azt tudtuk, hogy a 16-ért Venezuela válogatottja nem jelenthet akadályt a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású válogatottnak. Így is történt, a vége 41:25 lett a mieinknek. Tudtuk azt is, hogy az ukránok elleni nyolcaddöntő nehéz meccs lesz, ráadásul sokat nyom majd a latban a későbbi olimpiai kvalifikáció kapcsán.

Nos, Somfai Péter válogatottjából ezen a napon, pontosabban ezen a meccsen senki sem úgy vívott, amire képes, és ez nem jelenthetett mást, csak vereséget. Egyetlen asszót tudott megnyerni a kilenc közül a magyar kvartett, azt is csak egy tussal.

Ennek megfelelően egy fájdalmasan sima 28:45 lett a vége. A folytatás a 9-16. helyért ezek után nem zajlott jókedvűen, 11. helyezés lett a vége, Japán legyőzésével (45:42), majd az Egyesült Államok elleni vereséggel (40:45), végül a Kína elleni győzelemmel zárult (45:35) - utóbbi mindenképpen említésre méltó siker."

Gratulálunk a Lányoknak!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!