tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Újabb elképesztő siker!

2023_0725_rozsahegyi_bori_elsohely_01_vagott.jpg

Rózsahegyi Bori megvédte bajnoki címét az EYOF-on!

Rózsahegyi Bori saját csúcsát beállítva, 632 centiméterrel megnyerte a női távolugrás számát az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, a szlovéniai Mariborban.

Bori az első két ugrásnál nem koncentrált kellően, de a harmadikra elérte a 632 centit. A negyedik ugrás 629 lett, tehát nagyon magabiztosan győzött, a belga Laura Ooghe előtt, aki 609 centimétert teljesített.

"Bori nagyon fegyelmezetten, szépen, taktikusan versenyzett és noha az első két ugrás nem sikerült, a harmadikra beállította saját egyéni rekordját, és 632 centivel megnyerte a versenyt. Ezzel Bori megvédte tavaly ilyenkor megszerzett címét, ami egyedülálló, hiszen eddig két évente rendezték meg a Fesztivált. Tavaly előtt a covid miatt elmaradt, így 2022-ben és idén áll vissza a rendes kerékvágásba a menetrend. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen

Bori most van csúcsformában. Két hete a Magyar Bajnokságon, most pedig az EYOF-on ugrotta meg legjobbját, a 632 centimétert. Az akkor, ott, a felnőttek között bronzérmet jelentett, most az ifik mezőnyében az aranyérmet szerezte meg!" - értékelt Henyecz László, Bori Mestere.

Gratulálunk Borinak és a Mesternek!

Hajrá, Bányász!

Fotó: Team Hungary - Facebook

2023_0725_rozsahegyi_bori_elsohely_01.jpg