tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Eredményes karate szemináriumot tartottunk egy világhírű szakemberrel

2023_0720_karate_02.jpg

Hanshi Hubert Laenen csaknem negyven éve a sportpartnerünk

Hanshi Hubert Laenen június 10 - 11 én tartott szemináriumot a TSC ugrócsarnokában, Tatabányán. Az eseményen a magyar mesterek mellett több külföldi szakember is megjelent, és együtt gyakorolt. A szemináriumról és a belga mesterhez kötődő kapcsolatról Gott Zoltán, a TSC karate szakosztályának vezetője beszélt.

"A mester az okinawai karate és a goshin jutsu, önvédelem, igazi szakértője. Egész életét a harcművészet tanulásának szentelte, így számtalan stílusból van dan fokozata, több mint 30.

De a mai napig tanulni jár okinawára, és ezt várja el tanítványaitól is. A 80-as évek végén kezdett Magyarországra járni oktatni, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lassan 10 éve képviselhetem őt itthon. Évente többször találkozunk vele hazánkban és külföldön.

Ez a továbbképzés is magas színvonalú volt, mint mindig. A kata (formagyakorlat) értelmezés valós helyzetekben alkalmazható technikáit tanulhattuk ismét tőle. Hazai mesterek és a Magyar Karate Szövetség alelnöke, shihan Juhász Ferenc mellett jöttek tanulni Litvániából, Romániából,Szlovákiából, Lengyelországból is. Idén még Romániában találkozunk vele szeptemberben. Köszönjük mindenkinek a részvételt" - mondta el Gott Zoltán.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0720_karate_01.jpg
2023_0720_karate_03.jpg