tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Szép eredményeket hoztak Versenyzőink a Gyulai Memorialról

2023_0718_gyulai_memorial_01.jpg

Lesti Dia, Rózsahegyi Bori, Pfiszterer Dorina és Wahl Zoltán is remekül szerepelt a nemzetközi mezőnyben

A világ atlétikájának jelentős része, Európa-, világ és olimpiai bajnokok és helyezettek, 40 ország több, mint kétszáz versenyzője vett részt a kedden megrendezett Gyulai Memorial atlétikai versenyen, Székesfehérváron.

Az eseményen a súlylökő, diszkoszvető, távolugró és sprinter világsztárok között szerepelhetett meghívottként a TSC Geotech négy Atlétája: Lesti Dia, Rózsahegyi Bori, Pfiszterer Dorina és Wahl Zoltán is.

Távolugróink közül Dia 651 centiméteres ugrással a hetedik, Bori 622-vel a kilencedik helyen végzett. Mindkét atlétánk Edzője elégedett lehetett, hiszen az erős mezőnyben sokszor csak centiméterek döntöttek

"A korosztályos versenyekre készülve pont jó eredmény volt ez Borinak, aki nemrég ért el a 630 centi közelébe. A felnőtt Magyar Bajnokságon szerzett bronz után és a jövő heti EYOF előtt ez szép eredmény" - mondta el Reichnach Ferenc, Vezetőedző.

"Dia és Edzője, Dömötör Balázs nyilván jobbat szeretett volna, de Döme azt mondta, a vb esélyeit a mai eredmény nem befolyásolja. Nyilván nem lehet minden versenyen csúcsteljesítményt nyújtani. Holnapután Dia Besztercebányán egy Silver versenyen vesz részt, ahol tovább gyűjtheti pontjainak számát.

Wahl Zoli a végére kicsit besavasodott, de élete második legjobb 400-as eredményét érte el 46.61 másodperccel. Nagyon kemény futam volt, hiszen hat 44 másodperces futó volt a nyolcban.

Dorina részéről szép eredmény a 12.15 másodperc. Már csak azért is, mert U16 Versenyzőket nem igazán szoktak ilyen szintű versenyekre meghívni. Ráadásul Dorina nyaralásból visszatérve a napokban értesült a meghívásról" - értékelt Reichnach Ferenc, atlétáink Vezetőedzője.

A verseny után Dorina azt is elárulta: sajnálja, hogy az első rajtot visszalőtték, mert úgy érzi, nagyon jól kapta el az indulást. Másodszorra már nem ugyanazt érezte.

Sebaj, a 15 éves Versenyzőnknek éppen elég ideje lesz még jól rajtolni

Gratulálunk Versenyzőknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0718_gyulai_memorial_pfiszterer_dorina_01.jpg
2023_0718_gyulai_memorial_01.jpg