tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

2023_0701_vivas_buki_kun_wimmer_muhari_01.jpg

A TSC felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmeseivel, Büki Lilivel és Muhari Eszterrel beszélgettünk

Hatalmas teljesítménnyel EB-ezüstérmet szerzett csütörtökön a Magyar Női Párbajtőr Válogatott Krakkóban. A Csapatban a tatai Kun Anna és az MTK -s Wimmer Dorina mellett a Tatabányai Sport Club Versenyzői, Büki Lili és Muhari Eszter szerepeltek, nem is akárhogyan.

Sokak véleménye szerint ez a Csapat valódi CSAPAT-ként működött, működik, így természetes, hogy a Lányoknak komoly terveik vannak a három hét múlva Milánóban kezdődő Világbajnokság, illetve a jövő évi, párizsi Olimpia előtt. Ez is kiderül abból az interjúból, amelyet Büki Lilivel és Muhari Eszterrel készítettünk hazaérkezésük után.

Lányok, gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez, az Eb-ezüstéremhez, és ahhoz, amit Csapatként véghez vittetek! Mit jelent számotokra, hogy mostantól felnőtt Eb-ezüstérmes Sportolók vagytok?

Lili: Először is köszönjük a gratulációkat. Hatalmas előrelépés az utánpótlás korosztály után a felnőtt Európa-bajnokságon is érmet szerezni. Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy a Világbajnokság is hasonlóan jól fog sikerulni.

Eszter: Köszönjük az elismerést! Nagyon közel volt az Európa-bajnoki cím, így maradt bennem egy kis hiányérzet, de az ezüstérem is sokat jelent, úgy érzem, most már csapatként is bemutatkoztunk a mezőnyben.

Mikor kezdted elhinni, hogy a Magyar Csapat ott lehet a legjobb négyben?

Lili: Sokszor nagyon közel voltunk hozzá az év folyamán, hogy négyben legyünk, nagyon kevés választott el minket ettől. Örülök, hogy pont az EB-n jött ki jól a lépés.

Eszter: Alaposan felkészültünk a lengyelek ellen, így amikor Finnországgal szoros asszót vívtak a legjobb nyolcért, látszódott rajtuk, hogy megremegnek, éreztem, hogy most képesek vagyunk megfogni őket.

Mit éreztél, amikor legyőztétek az olaszokat, és bejutottatok a döntőbe?

Lili: Fel sem tudtuk fogni még az elején, mert nagyon távolinak tűnt. Aztán Eszter és Anna átlagon felüli teljesítménnyel a végén megfordították a meccset. Hatalmas volt az öröm a csapatban.

Eszter: Mivel először voltunk akár csak a négyben is, ezért így kezdésnek számomra ez felfoghatatlan volt. Ezzel az olasz csapattal már számtalanszor összekerültünk, ők voltak az esélyesebbek, fantasztikus volt ami az utolsó két asszóban történt.

Mit éreztél a finálé végén?

Lili: Egy hajszálon múlott az aranyérem. Rögtön az asszó után még szomorkodtunk, mert akár mi is nyerhettünk volna. De idővel a második helynek is majdnem ugyanúgy tudtunk örülni.

Eszter: Rögtön az utolsó tus után úgy éreztem, hogy most ezt az aranyat “elvesztettük”, de mostmár máshogy gondolkodom, mi ezüstérmet “nyertünk”.

Adott-e ez újabb lendületet Neked ahhoz, hogy "igenis, vannak még céljaink!"

Lili: Termeszetesen! Azon vagyunk hogy kijusson a csapat a 2024-es olimpiára. A most befejeződött EB hatalmas előrelépés volt az úton.

Eszter: Igen, az évekig tartó folyamatos világkupa helyezések, EB-k, VB-k gyengébb eredményei után már nagyon fárasztó volt mentálisan, de éreztük, hogy jönni fog az áttörés. Óriási lendületet ad ez az ezüstérem, folytatjuk tovább a munkát!

Mi a program a nyári hónapokban?

Lili: Edzőtáborok várnak ránk. Illetve vár ránk a Világbajnokság, az év legfontosabb versenye. Augusztusban a pihenésé lesz a főszerep, hogy

regenerálódjunk az októberben kezdődő új szezonra.

Eszter: Rövid, két, három napos pihenő után folytatódik a felkészülés a három hét múlva kezdődő Világbajnokságra, ott kell majd megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.

Köszönjük!

És még egyszer gratulálunk, Lányok, csodálatos teljesítmény volt!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

2023_0701_vivas_buki_kun_wimmer_muhari_02.jpg
2023_0701_vivas_buki_kun_wimmer_muhari_03.jpg