tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Balázs Bálint és a Magyar Csapat megérkezett Spanyolországba

2023_0630_balazs_balint_01_vagott.jpg

A TSC Birkózója szombaton szerepel az U20 Európa-bajnokságon

Megérkezett a spanyolországi Santiago de Compostela-ba a junior birkózók Magyar Válogatott Csapata. Tóth Gábor, a junior csapat Vezetője a napokban kifejtette: Magyarország Válogatottjában sok jó Sportoló szerepel, de Bálinttól érmet várnak az U20 EB-n.

"Annak ellenére, hogy sok a sérültünk, a fiataloktól érmet, érmeket várunk. Az éremesélyesek közé tartozik Balázs Bálint is. Sajnos a tavalyi EB-t sérülés miatt kihagyta, de utána egyre jobban szerepelt. Nemrég ismét megsérült, de amióta újra elkezdte a munkát, látszik rajta, hogy sokat elérhet, mi pedig hisszük, hogy érmes lehet, hiszen ő a csapat egyik nagy reménysége" - mondta el Tóth Gábor néhány napja a Tatai Edzőtáborban.

Bálint ugyancsak sokat vár Magától.

"Sajnos a tavalyi EB előtt megsérültem, és most, néhány hete is lett egy térdproblémám, de most úgy érezzük, minden rendben lesz. Szeretnék a dobogón végezni. Ez reális lehet, hiszen az idei nemzetközi versenyeken ez többször is sikerült" - fogalmazott Balázs Bálint, aki idén Kisinyovban és az ausztriai Wolfurtban is aranyérmes volt.

Balázs Bálint szombaton lép szőnyegre az U20 Európa-bajnokságon, a férfi 74 kilogrammos súlycsoportban, amelyben tizennyolc induló szerepel. Bálint az első körben erőnyerő, majd a nyolcaddöntőben egy izraeli, vagy egy spanyol fiú ellen birkózik.

A mérkőzéseket itt tudjátok követni: https://uww.org/event/european-championships-37?section=results&tab=&sport=ww

Sok sikert!

Hajrá, Bálint! Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

2023_0630_balazs_balint_02.jpg
2023_0630_balazs_balint_03.jpg