tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Egy csodálatos nap végén ezüstérmes a Magyar Női Párbajtőr Válogatott!

2023_0629_vivas_eb_01.jpg

Tizenhat év után vívtak döntőt a Lányok, Franciaország az utolsó pillanatban megvédte címét

Végig magabiztosan vezetve haladt a Magyar Női Párbajtőr Válogatott a Krakkóban rendezett Európa-bajnokság döntőjében. A Muhari Eszter, Wimmer Dorina, Kun Anna, Büki Lili összeállítású Csapat két-három tussal vezetett a franciák ellen.

A gallok az utolsó kör utolsó másodperceiben kiegyenlítettek, majd a hosszabbításban egyetlen tussal eredményesebbnek bizonyultak, így az Európa-bajnokság aranyérmét Franciaország nyerte, a Magyar Csapat - a meccs kommentátorai szerint - a fehérarany-, azaz az ezüstérmet érmet szerezte meg.

"Egy hatalmas menetelést nézhettünk végig a mai napon, amikor a spanyolok után a lengyeleket és az olaszokat is legyőzték a Lányok. A franciák elleni fináléban az utolsó pillanatokig a kezünkben volt az arany, de egy hatalmas pech miatt a franciák nyerték meg az Eb-t. Ennek ellenére fantasztikus teljesítményt láthattunk" - mondta el a döntőt követően Plásztán Attila, a TSC vívóinak Mestere, aki a válogatott tagjai közül Büki Lili és a tatai Kun Anna Edzője is.

"Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a Válogatott Tagjai, ezen belül a TSC Sportolói, Büki Lili és Muhari Eszter is. Ezzel az éremmel a Magyar Csapat közelebb került az olimpiai kvalifikációhoz. Szeretnénk, hogy 2024-ben, a Párizsban rendezendő Olimpián résztvevők, négy évvel később dobogósok legyenek a Bányász Sportolói, akiknek gratulálunk!" - mondta el Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club Elnöke.

Gratulálunk a Magyar Csapat Tagjainak!

Szép volt, Lányok!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

Fotó: hunfencing.hu

2023_0629_vivas_eb_02.jpg
2023_0629_vivas_eb_03.jpg