tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Áts Viktória ismét tizenhárom méter fölött

2023_0628_ats_viki_01.jpg

Hármasugrónk az U23 OB megnyerése után a felnőtt Országos Bajnokságon is dobogóra állna

Éppen egy éve, tavaly júliusban ugrotta meg egyéni második legjobbját Áts Viktória. A TSC Geotech hármasugrónője akkor 13,12 méterre repült, méghozzá hazai pályán, a Grosics stadionban.

A hétvégén ezt az eredményt is túlszárnyalta: a Győrben rendezett U23 OB-n 13,25 métert ugrott. Az eredmény az erős, 5,9 M/S hátszél miatt nem lehet hivatalos egyéni csúcs, de ez a távolság azt mutatja, Viki egyre jobb formába ér a felnőtt Magyar Bajnokság és az U23 Európa-bajnokság előtt.

"Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy a győri versenyen kijött ez az eredmény, mert régóta szerettem volna tizenhárom méter fölé ugrani. Igaz, a nagy szél miatt ez nem számít hivatalos egyéni csúcsnak, de a nagy szél sokszor nem előny, hanem inkább hátrány" - mondja Áts Viki a Grosics stadion kispadján ücsörögve, majd hozzáteszi:

"Igazán annak is tudtunk örülni, hogy hat ugrás közül háromszor is sikerült tizenhárom méternél nagyobbat ugrani. Ez volt az én születésnapi ajándékom Edzőmnek, Dömötör Balázsnak, aki éppen aznap ünnepelte szülinapját. Egyébként Döme is nagyon boldog és elégedett volt a győri teljesítményemmel, aminek nagyon örülök. Most az lehet a rövidtávú célunk, hogy a felnőtt Magyar Bajnokságon és a finnországi U23 Európa-bajnokságon is helyt álljak.

2021-ben, húsz évesen már voltam felnőtt magyar bajnok, ki tudja, idén meg tudnám-e ismételni? Remélem, erős, nagy létszámú mezőny lesz a versenyeken, mert ez engem inkább motivál. Szeretnék szép eredményeket elérni. Ezért dolgozunk sokat."

Sok sikert kívánunk a következő versenyekre!

Hajrá, Viki!

Hajrá, Bányász!