tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia a negyedik helyen végzett az Európa Játékokon, a magyar csapat győzött!

2023_0622_lesti_dia_01.jpg

Távolugrónőnk 648 centiméterrel lett negyedik helyezett

Lesti Dia nehezen indította az Európa Játékok női távolugró versenyét. Az első kísérletnél 603 centiméterre ugrott, majd egy rontott próbálkozás után 611 centivel jutott a legjobb nyolcba.

A negyedik sorozatban jött a 648 centi, amivel a harmadik helyre jött fel, de végül megelőzték, így a negyedik helyen végzett.

"Örülök, mert nagyon melós verseny volt egy szaunában. Nem véletlenül nevezik a boszorkány üstjének ezt a stadiont, borzasztó hőség van idebent" - mondta Dömötör Balázs, majd folytatta:

"Sokak teljesen dehidratálódnak a versenyek alatt. Dia is nagyon elfáradt, hiszen az első három kör egy óra alatt zajlott le, a következő három körben pedig szinte egymás után ugorhatott. Talán ennek is köszönhető, hogy az igazán nagy ugrásánál, amikor 660 fölé ugrott, mintegy fél centivel lépett be. Végül a 648 centiméter a negyedik helyhez volt elég, ami ebben a mezőnyben is kiemelkedő. A centikkel nem igazán vagyok elégedett, de a küzdelemmel és a hajtással igen" - értékelt a verseny végén Dömötör Balázs, Dia Edzője.

"A mai eredményem az egyéni csúcsomtól elmaradt, de ha a jövőben is tudom hozni a 650 centi közeli eredményeket, akkor elégedett leszek" - mondta el az M4 Sport kamerája előtt Lesti Dia.

A Magyar Csapat ennek a teljesítménynek is köszönhetően megnyerte a csapatversenyt, így két év múlva az elitben, a Divízió I-ben szerepelhet.

A verseny záró számában, a 4x400 vegyes váltófutásban a Wahl Zoltánnal induló Magyar Csapat az ötödik helyen végzett.

Gratulálunk a Magyar Csapatnak, Diának és Dömének!

Hajrá, Bányász!