tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Balázs Bálint éremre hajt a junior Európa-bajnokságon

2023_0616_birkozok_balazs_balint_01.jpg

Birkózónk kőkeményen dolgozik a sikerért

A Tatai Edzőtáborban gyakorol a magyar junior és felnőtt férfi birkózó válogatottja. Számos sportolónk nemzetközi edzőtáborral készülhetnek, hiszen a lengyel, a svájci, a román és a kanadai válogatottak is itt tartózkodnak. Ma délután Vezetőedzőnk, Katona Géza is meglátogatta a Sportolókat.

A válogatottal edz Balázs Bálint, a Tatabányai Sport Club idjú tehetsége, akitől szép sikereket várnak. Tóth Gábor, a junior válogatott vezetője, aki elmondta: Bálint a magyar junior válogatott egyik nagy reménysége.

"Annak ellenére, hogy sok a sérültünk, a fiataloktól érmet, érmeket várunk. Az éremesélyesek közé tartozik Balázs Bálint is. Sajnos a tavalyi Eb-t sérülés miatt kihagyta, de utána egyre jobban szerepelt. Nemrég ismét megsérült, de amióta újra elkezdte a munkát, látszik rajta, hogy sokat elérhet, mi pedig hisszük, hogy érmes lehet, hiszen ő a csapat egyik nagy reménysége" - mondta el Tóth Gábor.

A 74 kilogrammban, szabadfogásban versenyző Bálint magabiztosan gyakorol a Csapattal, a mai edzőmérkőzésén, a kanadai felnőtt válogatott Jordan Wylie ellen meggyőzően birkózott.

"Sajnos a tavalyi junior EB előtt megsérültem, és most, néhány hete is lett egy térdproblémám, de most úgy érezzük, minden rendben lesz. Szeretnék a dobogón végezni. Ez reális lehet, hiszen az idei nemzetközi versenyeken ez többször is sikerült" - fogalmazott Balázs Bálint, aki idén Kisinyovban és az ausztriai Wolfurtban is aranyérmes volt.

A junior Európa-bajnokság június 26-án kezdődik a spanyolországi Santiago de Compostela-ban.

Sok sikert Sportolóinknak és Edzőiknek!

Hajrá, Bálint!

Hajrá, Bányász!

2023_0616_birkozok_balazs_balint_02.jpg
2023_0616_birkozok_balazs_balint_03.jpg