tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia két verseny megnyerésével fordul a célegyenesbe

2023_0608_atletika_dome_dia_01.jpg

A TSC távolugrónőjének célja a budapesti Világbajnokság

Tizenöt centiméter! Ennyit tett hozzá eddigi legjobb eredményéhez Lesti Dia az elmúlt héten. A TSC Geotech távolugrónője ráadásul nem is egy, hanem két rangos versenyen szállt 670 centiméter fölé, így átadva a múltnak a 660-as korábbi "Personal Best"-et

"Nagyon örülök a két győzelemnek, hiszen rendkívül erős itthon a női távolugrás mezőnye.

Mindkét versenyen 670 centi fölött sikerült ugranom, az MTK pályán 675, míg Nyíregyházán 672 centiméterrel végeztem az első helyen, utóbbi 4.7-es hátszélben" - idézte fel a két sikeres versenyt Dia, majd folytatta:

"Nagyon örülök, hogy két év után sikerült megjavítani az egyéni csúcsomat! A világbajnokságra való kvalifikáció szempontjából is jól jött ez a két eredmény, hiszen ezekkel pontokban sokat javítok.

Éreztem, hogy jó állapotban vagyok, jól sikerült a felkészülés mind fizikálisan, mind mentálisan. Eddig úgy haladunk, ahogy edzőmmel elterveztük. Bízom benne, hogy képes leszek tovább javítani a 675 centimétert. Tulajdonképpen most fordulunk rá igazán a versenyszezonra, innentől lesz nagyon izgalmas, hogyan fog alakulni a szezon további része.

Nagyon szeretnék kijutni a Világbajnokságra, többek között azért is dolgozom, hogy ez sikerüljön. Szeretnék átélni egy olyan világeseményt, ahol hazai közönség előtt versenyezhetek."

Így legyen! Legyen így!

Hajrá, Dia!

Hajrá, Bányász!