tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Újabb hatalmas siker az atlétikai pályán

2023_0608_atletika_dome_dia_01.jpg

Lesti Dia négy nap alatt a második Bronze versenyt is megnyerte Nyíregyházán

Ismét 670 centiméter felett zárta a Magyar Nagydíj Bronze verseny távolugró számát Lesti Dia! Nyíregyházán a TSC Geotech távolugrónője a 672 centiméteres ugrással megnyerte a számot, amelyben riválisai közül Bánhidi-Farkas Petra a harmadik körben 667 centivel vezetett. Dia a negyedik sorozatban megugrotta a 672-t, majd a hatodikban egy 667-et is odapakolt.

A többiek már nem növelték eredményüket, így Dia a 672 centiméterrel újabb versenyt nyert meg.

"Dia ma is szenzációsan versenyzett, látszik, hogy egyre jobb formában van. Négy nap alatt kétszer is 670 fölé ugrott, ami hatalmas eredmény, ugyanakkor elmondhatjuk, hogy nagyon elfáradt. Négy nap alatt két rangos versenyt nyert meg, ami kiemelkedő teljesítmény" - értékelt Dömötör Balázs, Dia Edzője.

A távolugrás másik tatabányai résztvevője, a fiatal és nagyon motivált Rózsahegyi Bori vasárnapra megbetegedett, ezért Edzője, Henyecz László nem nevezte be a versenyre.

A lányok 400 méteres gátfutásában szintén duplázás előtt állt Molnár Janka. A csütörtökön Budapesten győztes Versenyzőnk Nyíregyházán is esélyes volt, egészen az utolsó gátig. Ekkor azonban sajnos elakadt a lába a gátban, és Janka elesett, így nem ért célba.

"Janka nagyon szépen versenyzett ma. Példaértékű volt, ahogyan futott a pályán, megelőzte a jamaikai Salmon Shiann-t, de az utolsó gátba sajnos belehúzta a lábát. Természetesen Janka most szomorú, de láthatóan jó formában van" - mondta el Bartha Attila, Janka Edzője, akinek másik Tanítványa,

Wahl Zoltán 47.94-es idővel az ötödik helyen végzett a férfi 400 méter síkfutásban.

Gratulálunk a Versenyzőknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

(A képek a csütörtöki, budapesti versenyen készültek)

2023_0608_atletika_molnar_janka_01.jpg