tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Kijelölték a vívók EB-, Európa Játékok- és Univerziádé kereteit

2023_0609_vivas_muhari_eszter_gnam_tami_01.jpg

A TSC négy Versenyzője érintett az eseményeken

Június 16-án a bulgáriai Plovdivban megkezdődik a vívó Európa-bajnokság. Az eseményen ott lesznek a Tatabányai Sport Club Párbajtőrözői, Muhari Eszter és Büki Lili, valamint a TSC vívóinak Mestere, Plásztán Attila is.

Egy héttel később, 25-én a lengyelországi Krakkóban veszi kezdetét az Európa Játékok, ahol az EB csapatversenyét rendezik meg. Itt Muhari Eszter egyéniben és csapatban, Büki Lili csak csapatban szerepel majd a válogatott színeiben.

A napokban az is kiderült, hogy az augusztus 2-án, a kínai Csengtuban rajtoló Univerziádén három TSC-Versenyző indulhat.

Gnám Tamara és Kovács Gergely eleve nevezve volt a viadalra, amelyre a MEFOB, azaz a Magyar Egyetemista és Főiskolás Országos Bajnokság győztese csatlakozhat még.

Nos, a szombaton, Gödöllőn lezajlott versenyt Muhari Eszter nyerte meg, így a Bányász harmadik Versenyzője is ott lehet Kínában.

A MEFOB egyébként érdekesen alakult, ugyanis Gnám Tamara és Muhari Eszter az elődöntőben találkoztak. Eszter szoros csatában nyert, és nem állt meg a végső győzelemig. Tami bronzérmet szerzett, mint ahogy a férfiaknál Kovács Gergely is.

Gratulálunk Versenyzőinknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0609_vivas_muhari_eszter_gnam_tami_02.jpg
2023_0609_vivas_muhari_eszter_gnam_tami_03.jpg