tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Súlyemelőinknél jártak az Obrigheim versenyzői

2023_0527_sulyemelo_03.jpg

Nemzetközi szintű rendezés, tatabányai győzelem!

A hétvégén a TSC súlyemelő szakosztálya fogadta az Obrigheim csapatát. Az immár negyvenhárom éve tartó szoros kapcsolat révén komoly barátságok szövődtek és az egymás iránti tisztelet is kiemelkedő. A szombat délután lezajlott verseny mellett színes programokon töltötték együtt idejüket sportolóink, sportvezetőink.

Visegrádi József, szakosztályvezető és Stark András, egykori vezetőedző, a TSC Örökös Tagja igazán büszke lehet a két klub közös múltjára.

"2005 óta most nyert először a Tatabányai Sport Club utánpótlás együttese. Érdekes, hogy 2005. előtt pedig mindig mi nyertünk" - ismertette a verseny végkimenetelét Stark András, aki mesélt a hétvégi eseményekről.

"Német vendégeink nagy lelkesedéssel, örömmel érkeztek ide, mi pedig örömmel rendeztük meg a találkozót. A hétvége minden egyes perce hasznosan telt, a verseny izgalmas volt, örültünk, hogy megnyertük.

Érdekes programokat éltünk át. Szombaton reggel megkoszorúztuk a Földi Imre Sportcsarnok súlyemelő emléktábláját, és elmeséltük a táblán szereplő nevek legendás sportélményeit. A multicsarnok meglátogatása után a Turul madár szobránál időztünk, majd szombat délután lezajlott a verseny.

Vasárnap a tatai tavon sárkányhajóztunk, és mivel két hajóval mentünk, az utolsó száz méteren versenyeztünk egy nagyot.

A vasárnapi ebédet Szalai Gyuri barátunk éttermében fogyasztottuk, régi csapattársunk társaságában. Érdekesség, hogy hajdan Gyuri is versenyzett az obrigheimiek ellen, így ő is jókat nosztalgiázhatott Franz Haus, csapatvezető társaságában. Jelenleg Franz fia, Volke Haus az Obrigheim vezetőedzője. És az is érdekesség, hogy a német súlyemelő Bundesliga I. felnőtt bajnokcsapata az Obrigheim együttese.

A német vendégek tizennégyen érkeztek. Franz és Volke Haus, valamint a fiatal versenyzők mellett masters Eb-n, vb-n érmes versenyzők kísérték el a csapatot. A ma délelőtti elbűcsúzás folyamán negegyeztünk, hogy két év múlva Obrigheimban találkozunk" - zárta beszámolóját Stark András.

A szombati versenyen igen szoros küzdelem alakult ki a TSC ugrócsarnokában. A két csapat versenyéből a Tatabányai Sport Club együttese került ki győztesen. Likerecz Attila, vezetőedző tanítványai 1334-1225-re nyerték meg a pontversenyt. A csapat tagjai Eszenyi Fanni, Vízvári Lea, Szabó Álmos,

Torma Máté, Stavarsz Ádám és Lucz Levente voltak.

"Ezúton is köszöni a szakosztály a TSC vezetőségének a nemzetközi szintű szervezést, rendezést, Ormos Mariannának, Stark Andrásnak a szervezést, Nagy Lászlónak és csapatának a nemzetközi szintű terem berendezést, Ambrózy Attilának a verseny lebonyolításához a világszintű technikai hátteret.

Az országban az első verseny volt, ahol a bírók tableten végezték a munkájukat, nem elavult gépeken" - összegzett Likerecz Attila.

Gratulálunk a Versenyzőknek és az Edzőknek!

Hajrá, Bányász!

fotó: Tóth Levente

DSC_0110 másolat.jpg
DSC_0095 másolat.jpg