tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Továbbra is eb-formában versenyeznek atlétáink – Molnár Janka győzött, Lesti Dia második lett a pápai nagydíjon!

305273778_1124829175104368_7258088674164369118_n.jpg

Pápán rendezték az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat WA Continental Tour Bronze elnevezésű versenyét, amelyre számos országból érkeztek résztvevők. Természetesen a magyar élmezőny is képviseltette magát, hiszen a hasonló viadalokon már a jövő évi budap

Ezért is fontos, hogy a TSC Geotech versenyzői ismét kiemelkedő eredményeket értek el: Molnár Janka győzött a 400 méter gátfutás döntőjében, míg Lesti Dia második, a még csak tizenöt éves Rózsahegyi Bori hatodik lett egy igen erős távolugró mezőnyben.

Molnár Janka osztrák, szlovén, norvég, dán és magyar versenyzőket legyőzve, 56.71 másodperces idővel nyerte meg a Pápán rendezett, rangos nemzetközi atlétikai verseny 400 méteres gátfutó számát. Az eredmény valamivel elmarad Janka legjobbjától, de 57 másodpercen belül van, és ezért kiemelkedőnek mondható. Azok után, hogy az Európa-bajnokság után még mindig remek formában van Bartha Attila edző tanítványa.

Ugyanilyen formát mutat a távolugró Lesti Dia is, aki 640 centiméteres ugrásával, az ecuadori győztes, Angulo Yuliana mögött kettő(!!!) centiméterrel lemaradva lett második. Dömötör Balázs edző tanítványa betegség után lábadozik, ezért ez az eredmény kimagaslónak mondható. Főként annak fényében, hogy Dia mindkét nagy hazai riválisát, Farkas Petrát és Nguyen Anasztáziát is megelőzte.

Ugyanebben a versenyszámban kis híján elérte a hat métert Rózsahegyi Bori: Európai Ifjúsági Olimpiai Bajnokunk 592-vel hatodik lett a rangos nemzetközi mezőnyben. Henyecz László, Bori trénere ugyancsak elégedett lehet, hiszen Bori a közelmúltban sok versenyen bizonyított már.

“Egy nagyon nehéz, betegségekkel tarkított versenyszezon vége felé közeledve igazán szép eredményeket értek el a lányok a pápai versenyen. A hátralévő küzdelmek előtt bizakodásra adnak okot az elért számok” – értékelte a Pápán nyújtott teljesítményt Reichnach Ferenc, atlétáink vezetőedzője.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!