tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia a harmadik helyen zárt Athénban

2023_0519_lesti_dia_01_vagott.jpg

Távolugrónk egyre közelebb a budapesti Világbajnoksághoz

Újabb kiemelkedő eredményt ért el Lesti Dia, ezúttal az Athénban rendezett Filothei Women Gala elnevezésű, kizárólag női sportolóknak rendezett silver kategóriájú távolugró versenyen.

A Tatabányai Sport Club Versenyzője idei legjobbját teljesítve 649 centiméterrel a harmadik helyen zárt. Az ezüstérmes ugrás mindössze egyetlen centivel lett hosszabb. Dömötör Balázs Tanítványa ezzel az eredménnyel újabb egy helyet lépett előrébb a világranglistán. Dia jelenleg a huszonnegyedik helyen áll. A Világbajnokságon való induláshoz a legjobb harminchatban kell lenni.

"Dia tíz pontot javított, így 1150-ről 1160 pontja lett, amivel most a 26. helyre lépett fel a világranglistán. Versenyzőnk potenciális ellenfeleit verte meg, akik közvetlen riválisai lehetnek a világbajnokságon. A 649 cm az időszaknak megfelelő eredmény, ez egyébként Dia idei legjobbja" - értékelt Dömötör Balázs.

"Athénban voltunk egy Silver versenyen, ahol 6.49 métert ugrottam, amivel a 3. helyet sikerült megszereznem, 1 centiméterrel elmaradva a 2. helytől, de a távolugrás már csak ilyen.

A világranglistán értékes pontokat szereztem, ami nagyon fontos ebben az időszakban, jó lenne minél hamarabb olyan pozícióba kerülni, hogy augusztusban ott lehessek a hazai rendezésű világbajnokságon, ami azt jelenti, hogy a legjobb 36 közé kell bejutnom. Jelenleg a 26. helyen állok.

A szezon második versenyén vagyok túl, még nagyon a szezon elején járunk, de azt érzem, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt pár hónapban. Legközelebb május 25-én fogok versenyezni Cipruson, ahol hasonló tendenciát követve szeretnék javítani az eredményemen, amihez az kell, hogy stabilizálódjon a technikám.

Úgy gondolom fizikálisan olyan állapotban vagyok, amilyet előzetesen szerettünk volna, ezt kell tartani és versenyről versenyre felépíteni az általunk megálmodott szezont" - mondta el Lesti Dia.

Gratulálunk Versenyzőnknek és Edzőjének!