tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia a hatodik helyen végzett a botswanai Golden versenyen

2023_0306_lesti_dia_02.jpg

A TSC távolugrónője az első ugrással érte el a sikeres eredményt

Az első sorozatban elért 644 centiméteres ugrás a hatodik helyre repítette Lesti Diát Botswanában. Az afrikai ország fővárosaában, Gaborone-ban rendezett Golden GP versenyen Dia a harmadik sorozatban ezt is túlszárnyalhatta volna, azonban a homokba érkezésnél rosszul érkezett a homokba. Ezért elővigyázatosan úgy döntött, hogy az utolsó három ugrással nem kockáztat.

Dia a 644 centiméterrel a hatodik helyen végzett, mindössze hat centivel jobb eredménnyel a negyedik helyen is zárhatott volna a tizenhárom fős mezőnyben, amit a nigériai Ese Brume nyert meg 677-tel.

"Dia ezzel a helyezéssel nyolcvan pontot szerzett, így a huszonkilencedikről a huszonnegyedik helyre lép elő a világbajnoki részvételért zajló csata rangsorában. Komoly az esély, hogy ott legyünk a budapesti Világbajnokságon. Megyünk tovább, hamarosan görög és ciprusi versenyek következnek. A mai ragyogó eredmény bizakodásra ad okot, hiszen Dia még sosem kezdett szezont ekkora ugrással" - értékelt Dömötör Balázs, Dia Edzője.

"Vegyes érzéseim vannak, de főleg az elégedetlenség dominál jelen pillanatban. A szezon első versenyét 644 cm-rel zártam, viszont sajnos a harmadik sorozat után be kellett fejeznem a versenyt egy rossz homokba érkezés miatt. Nem akartam kockáztatni a szezon további részét, ezért inkább nem ugrottam többet. Abban biztos vagyok, hogy a formám rendben van, rég éreztem magamat ennyire erősnek mind fizikálisan, mind mentálisan…tulajdonképpen a rossz érkezés is a fizikális előre lépésnek volt köszönhető. Holnap indulok haza, majd folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk és készülünk a következő versenyekre, úgy gondolom jó úton haladunk" - írta Botswanából Lesti Dia.

Gratulálunk Versenyzőnknek!

Szép volt, Dia!

Hajrá, Bányász!