tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia megérkezett Botswanába

2023_0428_lesti_dia_botswana.jpg

A TSC távolugrónője szombaton versenyez

Megérkezett a botswanai Gaborone-ba Lesti Dia. A TSC távolugrónője az idény első rangos versenyén szerepelhet szombaton kora délután. A hosszú utazás után Dia ma már edzeni tudott, holnap pedig igyekszik jó eredményt elérni.

"26-án indult a gép otthonról 16:00-kor és 27-én nagyjából 14:30 körül értem a szállásra, szóval közel egy napot utaztam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kellemes út volt, nehezen tudtam pihenni a sok átszállás és az út hosszúsága miatt, de összességében minden rendben ment" - mesélte a mai tréninget követően Dia, aki így folytatta:

"Ma reggelre meglepően kipihenten ébredtem, az átmozgató edzésemen is túl vagyok, ami kimondottan jól esett. Az idő minden bizonnyal sokkal jobb, mint otthon, napközben 30 fok körül van a hőmérséklet. Mostmár a pihenésen van a hangsúly, aztán holnap 13:10-kor kezdődik a női távolugrás, ami az első versenyszámok egyike.

A rajtlista alapján 13 induló lesz. Ez lesz a szezonnyitó versenyem, ami így április 29-én elég korainak mondható. Semmilyen elvárásom nincs magammal szemben, szeretnék minél előrébb végezni és megcsinálni azokat a technikai elemeket, amiket csiszolgattunk edzőmmel, Dömötör Balázzsal az elmúlt időszakban. A felkészülésem eddigi része jól sikerült, a holnapi verseny megmutatja majd hogy haladunk és min kell még javítani."

Sok sikert, Dia!

Hajrá, Bányász!