tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

2023_0428_atletikai_stadion_04.jpg

A Nemzeti Atlétikai Központban jártak Salamon Zoltánék

Hamarosan a finiséhez érkezik a Nemzeti Atlétikai Központ építési beruházása. Ez alkalomból tartottak bemutatót a sportág szakemberei számára. Az országban működő atlétikai szakosztályok képviselői egy kétórás bejárás alkalmával ismerhették meg az augusztusi atlétikai világbajnokság helyszínét

A Tatabányai Sport Club atlétáit Salamon Zoltán, sportszakmai igazgató és Reichnach Ferenc, vezetőedző képviselte az eseményen.

"A Magyar Atlétikai szövetség szervezett egy kétórás bejárást a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol Reichnach Ferenc, vezetőedzővel vettünk részt az eseményen, ahol egy csodát láttunk" - mondta el Salamon Zoltán, aki kifejtette:

"A gyönyörű és modern létesítmény nagyjából készen áll az augusztusi eseményre. Példátlan és kiemelkedő, hogy egy ilyen rangú sporteseményt Magyarország rendezhet meg. Az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után az atlétikai világbajnokság a Világ harmadik legnagyobb sportrendezvénye, amit 2023-ban Budapesen rendeznek meg. A vb előtt mind a MASZ, mind a rendezőség részéről nagyon komoly, precíz munka folyik, amit a helyszínen is tapasztalhattunk. Ez a verseny hatalmas lendületet adhat a magyar atlétikának. A jövőben a sportág itt rendezheti a versenyeit.

Júliusban egy "előversenye" lesz itt a vb-nek, mindenkit arra buzdítok, hogy látogasson el a rendezvényre, mert a magyar atléták még itt kivívhatják a vb-részvételt, illetve a legjobb formát tudják kialakítani ebben a csodálatos létesítményben" - fogalmazott Salamon Zoltán.

Fotók: Magyar Atlétikai Szövetség

2023_0428_atletikai_stadion_05.jpg
2023_0428_atletikai_stadion_06.jpg