tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Balázs Bálint megállíthatatlan! Válogatott birkózónk Ausztriában nyert versenyt!

2023_0415_balazs_balint_01.jpg

Három versenyen jártak szombaton birkózóink

A magyar junior válogatott tagjaként lépett szőnyegre Balázs Bálint a Tatabányai Sport Club birkózója az ausztriai Wolfurtban. Bálint remek birkózással, brit, svájci, olasz és osztrák birkózók elleni győzelemmel került a döntőbe, és ott sem tudta megállítani szlovák ellenfele. Így természetesen az első helyen végzett. Ez remélhetőleg önbizalmat adhat neki a közelgő junior Európa-bajnokságra" - mondta el Katona Géza, Vezetőedző, aki egy nemzetközi kadet kötöttfogású versenyről is beszámolt.

"Hat ország részvételével nemzetközi kadet kötöttfogású verseny rendeztek Dorogon.

A Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályát a még csak serdülő korú Madaras Krisztofer képviselte, aki az elmúlt héten a serdülők között magyar bajnoki címet szerzett. Krisztofer számára a tapasztalatszerzés és az idősebb korosztályban történő minél több mérkőzés volt a cél. Becsülettel helyt állva Krisztofer végül az ötödik helyen zárt" - közölte Katona Géza.

Ungi Lajos, Edző a Kaposváron rendezett Diák I. Kötöttfogású Országos Bajnokságról számolt be.

"Négy versenyzőnk jutott be az országos döntőre. Sajnos most nem sikerült érmet szerezni egyik birkózónknak sem. Banai Erik a bronzéremért való küzdelemben alul maradt, így az 5. helyen végzett, a többi versenyzőnk sajnos idő előtt búcsúzott a versenyből.

A győztes és az elveszített mérkőzésekből is hasznos tanulságokat vonhatunk le. Előzetes elvárásainkhoz képest, sajnos most nem jól alakultak a dolgok, de dolgozunk tovább keményen és az eredmények is jönni fognak!" - mondta el Ungi Lajos.

Eredmények:

- Banai Erik 5. Hely

- Liviczki Mihály -

- Szabó Róbert -

- Balassa Botond -

Gratulálunk valamennyi Versenyzőknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0415_birkozok_diaki_verseny__kaposvar.jpg
2023_0415_madaras_krisztofer_01.jpg