tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia Botswanában versenyezhet április végén

2023_0406_lesti_dia_02.jpg

Dia és Döme célja a részvétel a budapesti Világbajnokságon

Lesti Dia Botswanában versenyezhet április végén

Dia és Döme célja a részvétel a budapesti Világbajnokságon

Augusztusban Budapesten rendezik az atlétikai Világbajnokságot. Hatalmas élmény ez minden magyar atlétának. Főként azon atlétáknak, akik kivívhatják a részvétel lehetőségét. Az egyik ilyen atléta a Bányász Sportolónője, Lesti Dia.

Dia és Edzője a héten a futófolyosón tréningezett. Csütörtök kora este meséltek az idei tervekről. A nemrég Isztambulban lezajlott fedettpályás Európa-bajnokságon a tizenkettedik helyen zárt távolugrónk hamarosan igazán egzotikus helyre, az Afrika déli részén található Botswanába utazik.

"Botswana fővárosában, Gaborone-ban rendezik ezt a World Continental Tour Gold versenyt, ami olyan, mint nálunk a Gyulai Memorial. Mivel igencsak a szezon elején járunk, megeshet, hogy a mezőny igazán nagy versenyzői nem mennek el Botswanába, és amennyiben Dia jól ugrik, akár a dobogón is végezhet" - mondta el Dömötör Balázs, Dia Edzője, aki hozzátette:

"A továbbiakban két magyarországi bronz versenyen indulunk: június 8-án Budapesten, majd 11-én Nyíregyházán. Július 18-án a Gyulai Memorial-on, majd 30-án, a Tatabányai Ugrógálán végleg bebiztosíthatjuk a VB-indulást, amit természetesen már sokkal korábban szeretnénk. A világbajnokságon a legjobb harminchat távolugró kvalifikál, Dia pedig jelenleg a 27. helyen áll, tehát komoly esély van a részvételre".

Hajrá, Dia!

Hajrá, Bányász!