tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Mindkét tekecsapatunk győzött a hétvégi fordulóban

2023_0304_tsc_ferfi_teke.jpg

Mindkét tekecsapatunk győzött a hétvégi fordulóban! A lányok a Rákoshegy, a fiúk a Szentgotthárd együttesét verték!

„A lányok meccsén az ifik a rutinosabb fővárosi játékos remeklésének köszönhetően sajnos kikaptak. A felnőtt mérkőzés azonban úgy kezdődött, ahogy legszebb álmaink reméltük” – mesélte el Tihanyi Péter, tekézőink vezetője, aki részletezte a meccsen történteket:

„Kozma Andi továbbra is nagyon nagy formában játszik. Egyenletes jó játékkal 4:0 arányban is megérdemelten szerezte meg első csapat pontunkat. Másik párban Frank Diussnak jó kezdés után, szoros csatában vesztette el párharcát. Első sor után 1:1 és 62 fa előny állt a táblán.

A második sorban csak fokozódott a hangulat: Rohrbacherné Szilvi 3:1-re nyert szett pontokkal, hiába ütött ellenfele egy fával többet, a csapat pont maradt Tatabányán. Kovács Krisztina is hasonló arányban múlta felül a Rákoshegy fiatal játékosát. Ezzel két sor után 3:1-es hazai vezetést jegyezhettünk. Emellett 104 fa előnyünk volt, ami több, mint biztató a meccs ezen szakaszában.

Szerencsére most az utolsó pároknál sikerült megtartani az előnyt. Némethné Katona Beáta is hozta az újabb, immár negyedik csapatpontot. Németh Kinga a másik párban jól tartotta válogatott ellenfelét. A szurkolók végig lelkes buzdítása mellett, 6:2-es győzelmet ünnepelhettek lányaink.

A Zalaegerszegen látott jó formát sikerült hozniuk ma lányoknak. A 3332-es összfa az idei ősz eddigi legjobb eredménye, amivel teljesen megérdemelten verték előzetesen esélyesebbnek vélt ellenfeleiket” – ismertette a tényeket Tihanyi Péter, aki a női meccs után a férfiak Csapatában lépett pályára, ráadásul nem is akárhogyan: a fiúk a bajnoki listavezető Szentgotthárd együttesét 7-1-re győzték le!

„Újabb hazai mérkőzésen léptünk pályára az NB II-ben. A tabella élén álló Szentgotthárdi VSE II. csapata elleni rangadót nem titkoltan győzelmi reményekkel vártuk” – mondta el Tihanyi Peti.

Az első sorban Mohácsi Mátyás és Illek Csaba is sikeresen vívta meg csatáját, így 2:0, 77 fa előnnyel adták át a stafétát Szalai Zsoltnak és Schvarcz Dánielnek. Csibénk ma nem bírt Cserpnyák Árpáddal, Dani viszont ősszel eddig hibátlan: 5 mérkőzésből, 5 megszerzett csapatpontnál jár! Ezzel négy játékos után 3:1 volt az állás a javunkra, 85 fa előny társaságában.

A végén Tibor Kámán és Tihanyi Péter lépett dobóállásba, és mindketten hoztuk az újabb győzelmeket. Na meg tettünkk hozzá még egy nyolcvanast a különbséghez.

A vége így 7:1 a javunkra, 16:8-as szettaránnyal, az előzetesen vártnál sokkal könnyebb mérkőzésen. Ezzel a győzelemmel a vesztett pontok tekintetében mi állunk a legjobban a tabellán, de még nem minden csapat volt pihenős.”

Gratulálunk Lány és Férfi Tekézőinknek!

Hajrá, Bányász!

Fotó: Tóth Levente Photo

2023_0304_tsc_noi_teke.jpg