tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A hetedik helyen végzett a magyar női párbajtőrvívó csapat a nankingi Világkupa versenyen

2023_0326_parbajtor_csapat_nanking_01_vagott.jpg

Büki Liliék valódi csapatmunkát tettek le a pástra

A hetedik helyen végzett a magyar női párbajtőrvívó csapat a nankingi Világkupa versenyen

Büki Liliék valódi csapatmunkát tettek le a pástra

"Lépésről lépésre, apránként, de folyamatosan halad előre a magyar női párbajtőr-válogatott. Egy évvel ezelőtt gyakorlatilag úgy állt a világranglistán, hogy nem tudott a 8 közé kerülni a Vk-versenyeken. Most viszont sorozatban negyedszer jutott el a negyeddöntőig, Nankingban ráadásul úgy, hogy a stabil második embernek számító Muhari Eszter amerikai egyetemi elfoglaltsága miatt nem lehetett ott a társakkal". - írja a sikeres szereplésről a hunfencing.hu, amely így folytatja:

"Így Büki Lili, Kun Anna, Nagy Kinga, Wimmer Dorina összeállításban léptek pástra a mieink, és az első meccsen, az előrelépés szempontjából nagy fontosságú nyolcaddöntőben sikerült legyőzni a világranglistán - jelenleg még… - nálunk előrébb járó Ukrajnát. A 45:41-es győzelemből mindenki kivette a részét, igazi csapatmunka volt, az előző napi egyéni aranyérmes, Kun Anna pedig a végén feltette az i-re a pontot.

A negyeddöntőben a két egyéni világbajnokkal felálló (Rosella Fiamingo, Mara Navarria) olaszokat megszorongatni tudtuk, de legyőzni nem (31:36), legalábbis egyelőre… A folytatás az 5-8. helyért következett, ahol az Egyesült Államoktól 40:32-es vereséget szenvedtünk, a 7. helyért viszont az első éves junior Wimmer Dorina vezérletével sikerült 43:36-ra legyőzni azt a Hongongot, amely szintén előttünk áll a világranglistán. Úgyhogy összességében elmondható: ismét szépen teljesített Somfai Péter válogatott edző csapata!

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Nanking, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:41 (Kun +5, Wimmer 0, Büki -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 31:36 (Wimmer +3, Büki -3, Kun -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 32:40 (Kun -2, Nagy -2, Wimmer -4).

A 7. helyért: Magyarország-Hongkong 43:36 (Wimmer +5, Kun +2, Büki 0, Nagy 0).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Korea, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Nagy Kinga, Wimmer Dorina)."

Gratulálunk a Csapatnak!

Hajrá, Magyarok!