tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Remek eredmények az atléták mezei futó bajnokságán

2023_0319_mezeifuto_ob_arvai_robi_03.jpg

Árvai Róbert bronzérmet szerzett Gödöllőn

A hétvégén rendezték meg Gödöllőn a Grassalkovich kastély parkjában a 115. Mezei Futó Országos Bajnokságot. A remek, napsütéses időjárás mellett csodaszép környezetben versenyezhettek a futók. Ritkán látott, nagy létszámú mezőny gyűlt össze minden korosztályban.

A TSC Geotech atlétái ismét hozták remek formájukat. Az U20 férfi mezőnyben induló Árvai Róbert 8000 méteren a korosztálya fiataljaként szerzett örömteli 3. helyet. Ebben a versenyszámban együtt rajtoltak az juniorok az U23 és felnőtt korosztállyal. Abszolút összesítésben Robi az igen nagyszerű 7. helyet szerezte meg.

Az U20 nők versenyében Nagy Nóra betegségéből éppen felépülve szerezte meg a 4. helyet.

Az U16 fiúknál Mayer Botond 6. helye igazi kellemes meglepetés. Már az őszi liga mezeiken is remek formát mutatott. Ő is egy izomsérülésből éppen felépülve állt rajthoz.

Az U14 fiúknál Cop Damien 8. helye szintén remek eredmény, hiszen Demi még december közepén bokacsont törést szenvedett, gyakorlatilag még most sem panaszmentes az edzéseken.

Az U10 lányoknál először rendeztek Mezei OB futamot. Ebben a versenyszámban Osvai Luca szerzett 10. helyet. Érdekesség, hogy Luca édesanyja, Reichnach Csilla is sokszoros magyar bajnok atléta.volt, miképp a nagypapa is, akit Reichnach Ferencnek hívnak, és a TSC Geotech atlétikai szakosztályának vezetőedzője.

Az alábbiakban ő értékel:

"Nagyon rossz előjelekkel futottunk neki ennek a mezei ob-nak. Egy remek fedettpályás idény után sorra jöttek a balszerencsés sérülések,

betegségek. Mint a felsorolásban olvasható is, gyakorlatilag Árvai Robinak volt zavartalan a felkészülése.

U18 korosztályban rajthoz sem tudtak állni válogatottjaink. U18 korosztályban győzelmi esélye lett volna fedettpályás bajnoki címe után Szabó Beninek, aki izomsérülést szenvedett két hete, még lábadozik.

A dobogóra esélyes lehetett volna Mayer Zsombi is, akinek térdsérülése van jelenleg. Ebben a korosztályban ez a csapat győzelmi esélyekkel állt volna rajthoz. A rajthoz álló versenyzők igazán helyt álltak, nagy gratuláció jár nekik" - mondta el Reichnach Ferenc.

Gratulálunk a Versenyzőknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

2023_0319_mezeifuto_ob_nagy_nori.jpg
2023_0319_mezeifuto_mayer_zsombi_01.jpg