tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Lesti Dia sokra értékeli az Eb-n szerzett 12. helyezést

2023_0306_lesti_dia_02.jpg

A TSC Geotech távolugrónője a budapesti Világbajnokságon szeretne indulni

Hétfő hajnalban ért haza a törökországi Isztambulból Lesti Dia és edzője, Dömötör Balázs. A TSC Geotech versenyzője szombaton a tizenkettedik helyen zárt az Európa-bajnokság távolugró selejtezőjében, így noha a nyolcas döntőbe nem jutott be, a 640 centiméterrel idei legjobb eredményét érte el. Diának komoly tervei vannak idén: a fiatal Sportolónő több rangos versenyen indulva vívná ki a jogot az augusztusi, budapesti Világbajnokságon való indulásra.

"Egészen kevésen múlott, hogy Dia bejusson a nyolcas döntőbe az Eb-n, hiszen a nyolcadik legjobb ugrás mindössze tizenkét centiméterrel volt nagyobb. Kissé bosszantó volt, hogy nem lehettünk ott a legjobb nyolcban, ugyanakkor biztató, hogy idei legjobbját ugrotta meg Dia" - mondta el a hazatérést követően Dömötör Balázs, aki kiemelte: Dia számos rangos versenyen igyekszik majd összegyűjteni a vb-kvalifikációhoz szükséges eredményt.

"Vegyes érzéseim voltak közvetlenül a selejtező után, hiszen nem lett volna lehetetlen a döntőbe jutás, az egyéni csúcsom elég lett volna hozzá, viszont annak örültem, hogy az Európa Bajnokságon sikerült a szezonbeli legjobbamat teljesítenem. Ebben óriási szerepe volt annak, hogy edzőm, Dömötör Balázs is ott lehetett, így szeretném megköszönni az egyesületnek, hogy segített ebben!" - közölte Lesti Dia, aki a jövőről is beszélt.

"Egyre több, világversenyen, vagy nemzetközi mezőnyben szerzett tapasztalattal rendelkezem, ezáltal egyre magabiztosabban tudok pályára lépni, többek között ezért is örülök, hogy ismét sikerült kivívnom az indulási jogot egy Európa Bajnokságra, és ott lehettem Isztambulban. Összességében jó érzésekkel gondolok vissza rá, az eredménynek és a helyezésnek is tudok örülni.

Már el is kezdtük a felkészülést a szabadtéri szezonra. Nagyon motivált vagyok, edzőmmel átbeszéltük a teendőket a következő 2-3 hónapra. Tisztában vagyunk az erősségeimmel és gyengeségeimmel, előbbit igyekszünk minél jobban kihasználni, utóbbin pedig próbálunk a lehető legtöbbet javítani, és megfelelőképpen kezelni. A nyári szezon tervei között szerepel természetesen a budapesti Világbajnokság, szeretnék kvalifikálni szinttel, vagy világranglistáról.

Ehhez a jó eredmények mellett fontos lenne magas kategóriájú nemzetközi versenyeken is indulni, amelyre a terv már nagyjából körvonalazódott.

Idén szeretném stabilizálni a jelenlegi egyéni csúcsomat, szeretnék szintet lépni.

Ezen fogunk dolgozni a következő időszakban."

Jó munkát és sok sikert kívánunk Diának és Balázsnak!

Hajrá, Bányász!

(1-2 fotó: atlétika.hu, a 3. kép a 2022. júliusi TSC ugrógálán készült)

2023_0306_lesti_dia_01.jpg
2023_0306_lesti_dia_03.jpg