tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A Tatabányai Sport Club vívónője, Büki Lili megkapta a BOM Alapítvány ösztöndíját

2023_0306_vivas_buki_lili_osztondij_02.jpg

Újabb, ezúttal diplomáciai siker vívóinknál

"A BOM Alapítvány immár tizedik alkalommal hirdette meg programját, amelyre összesen 106 pályázat érkezett be. Az alapítvány olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várta, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai értékelték, és végül 22 olyan fiatal tehetség számára ítéltek oda támogatást, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon" - írja a hunfencing.hu, amely részletezi:

"Az újdonsült ösztöndíjasokkal együtt az idei évben már összesen 59, a Magyar Olimpiai Bizottság első és a Magyar Tudományos Akadémia leghosszabb ideig regnáló elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogram indulása óta pedig már több mint 190 sportoló továbbtanulását finanszírozta az Alapítvány. Egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramjának köszönhetően a BOM számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca, Gulyás Michelle, Keszthelyi-Nagy Rita, Kiss Péter Pál, Márton Anna, Olasz Anna, Péni István, Rasovszky Kristóf.

A korábbi junior világbajnok, vb-bronzérmes Márton Anna után most ismét két vívónk részesült a támogatásban. Az ösztöndíjat megkapta a junior világ- és Európa-bajnok férfi párbajtőröző, Keszthelyi Zsombor, és a junior csapatban Európa-bajnok, egyéniben ezüstérmes Büki Lili."

Gratulálunk Sportolónknak!