tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A hatodik helyen végzett a magyar női párbajtőrvívó csapat a junior Európa-bajnokságon

2023_0228_junior_vivo_lanyok.jpg

Salamon Réka és társai két tussal maradtak le a legjobb négybe kerülésről

Az ukrán válogatott legyőzése után a a legjobb nyolc közé jutott a magyar női párbajtőrvívó válogatott a Tallinnban zajló junior Európa-bajnokságon. A lányoknak a négybe kerülésért a franciákat kellett volna legyőznie, de ez sajnos ma nem sikerült. A francia egység egy irtózatosan szoros meccsen 45-43-ra győzött, így a magyar lányok, a TSC párbajtőrvívója Salamon Réka társaságában az 5-8. helyért vívhattak.

A csapat az első meccsen viszonylag simán, 45:34-re verte a spanyolokat, de az ötödik helyért zajló meccset 41-34-re elveszítették az olaszok ellen. Így a Salamon Réka (TSC), Wimmer Dorina (MTK), Kálmán Gyöngyvér (BHSE), Szarvas Rita (FTC) felállású csapat végül a hatodik helyen végzett.

“A junior világranglista 6. helyéről kezdtük a kontinensviadalt, de nagyon kis különbségek vannak a csapatok között. Ezt mutatja a francia csapattól elszenvedett kis különbségű vereség is: a franciák a hármasok voltak, és ők vívják a döntőt a lengyelekkel akik az egyesek és valóban az övék a legerősebb csapat jelenleg. Egy kicsit jobb vívással sikerülhetett volna bejutni a 4 közé ahol kétszer vívhattunk volna az éremért. A csapatunk fele még jövőre is junior (Réka is), és előttünk van még egy hónap múlva a junior VB, ahol megpróbálunk előrébb végezni és felkapaszkodni a dobogóra” - értékelt Plásztán Attila, a TSC vívóinak mestere.

Gratulálunk a Lányoknak!

Hajrá, Magyarok!

2023_0228_salamon_sara_vivo.jpg