tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Komoly tervei vannak a Magyar Ökölvívó Szövetség új elnökének

2023_0125_olahlevi_03.jpg

Oláh Leventével is komolyan számolnak a Válogatottnál

Tatán edzőtáborozik a magyar felnőtt ökölvívó válogatott, amely mellett néhány ifjúsági korú versenyző is gyakorolhat. Így lehet ott a helyszínen Oláh Levente. A Tatabányai Sport Club junior Európa-bajnoka igazán komoly munkát végezhet Bertók Róbert szövetségi kapitány Csapatával. Őket látogatta meg sportigazgatónk, Salamon Zoltán, Füzesy Zoltán, vezetőedző és Levente edzője, Kardos József.

Kurtucz Csaba, a Szövetség frissen megválasztott elnöke a látogatás alkalmával elmondta: komolyan tervez a Versenyzőkkel, köztük Leventével is.

"Ez a három hetes edzőtábor egy felkészülés a február 6-12. között rendezendő Bocskai Emlékversenyre, amely idén minden korábbinál rangosabb, erősebb lesz. Számos ország a teljes válogatottjával érkezik a rendezvényre, így igazán sűrű lesz a mezőny. A rövidtávú célunk az olimpiai kvalifikáció, ami hamarosan megkezdődik. Sok tehetséges versenyzőnk van, akiktől már Párizsban várhatunk valamit. A rövid távon Oláh Leventére is fókuszálhatunk. Levitől nagyon sokat várunk, és támogatjuk is mindenben, hogy az ifi korosztályban megmutathassa, mire képes. A hosszútávú céljaink között a tömegesítés, a sportág népszerűsítése a fontos" - emelte ki Kurtucz Csaba.

Bertók Róbert, szövetségi kapitány megerősítette: Oláh Levente fontos szereplője a jelenlegi és jövőbeni magyar ökölvívásnak. A február 6-án kezdődő Bocskai Emlékversenyen Levi bizonyíthat.

Oláh Levente a ringbe lépés előtt elmondta: a tavalyi év nem úgy sikerült számára, ahogyan egy éve tervezte. Az ifjúsági világbajnokságon és az Eb-n sem tudott kiemelkedő eredményt elérnie, éppen ezért 2023-ban még komolyabban veszi a feladatokat, és igyekszik a korábbiakhoz hasonló sikereket elérni.

Nos, ennek előjeleit ma megtapasztalhatta Salamon Zoltán és Kardos József is. Levi ugyanis négy felnőtt(!) ellenféllel szemben is kiemelkedően küzdötte végig a ringben a 3-3 perces meneteket.

Gratulálunk, Levi!

Hajrá, Bányász!

2023_0125_olahlevi_04.jpg
2023_0125_olahlevi_06.jpg