tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Évértékelőt tartott a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztálya

2023_0120_birkozo_evzaro_01.jpg

Birkózóink az országos rangsor hetedik helyén zártak

"A jeles eseményen többek között jelen volt Dr. Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei Főispán, Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya megyei jogú város Polgármester Asszonya, Bacsa Páter a Magyar Birkózók Szövetségének Alelnöke, az AGC Hungary Kft képviseletében Gíber Mihály a TSC elnökségi tagja, a szakosztály kiemelt támogatója.

Természetesen nem hiányozhatott a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke Sámuel Botond sem, aki a vezetőedző évértékelése után a szakosztály legjobbjainak díjakat adott át. Réczi Bianka mellett Balázs Bálint, Deák Zoltán és Fekete Benjámin vehetett át elismerést. Gratulálunk nekik!

A TSC iroda dolgozói is ott voltak az ünnepségen és nekik is köszönjük az egész éves áldozatos munkájukat. A megjelent mintegy 60 birkózó szintén elismeréseket kapott a diák korú birkózókon át a veteránokig hisz összeségében ezek az elért eredmények röpítették a szakosztályt az az összesített országos rangsor 7. helyére.

Tehát az utóbbi évekhez hasonlóan megtartotta pozícióját a Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya, sőt előre is lépett! A közelmúltban kiadott hivatalos MBSZ lista szerint ismét benne vagyunk az élmezőnyben, hiszen a 2021-es 10. hely után 2022-ben a ranglista 7. helyén végeztünk a mintegy 110-120 magyar szakosztály rangsorában.

Versenyzőink 2022-ben 14 magyar bajnoki címet vagy diákolimpiai címet és további 32 magyar bajnoki, illetve diákolimpiai érmet nyertek az év legfontosabb versenyein a magyar bajnokságokon, valamint a diákolimpiák országos döntőin.

A meghívásos, területi, országos és nemzetközi versenyeken is hasonlóan jól szerepeltünk és ezeken a versenyeken szerzett számtalan éremszámai nincsenek benn a fentebb sorolt számokban.

Ne feledkezzünk meg az edzőkről sem, hisz Ungi Lajos, Turák Pál és Takács János valamint Katona Géza munkája révén sikerült ez a teljesítmény.

Az értékelés és díjkiosztó ünnepség után jó hangulatú vacsorán idézték fel az edzők és a versenyzők a 2022. év legemlékezetesebb pillanatait" - írta birkózóink oldalán Katona Géza, vezetőedző.

Hajrá, Bányász!

2023_0120_birkozo_evzaro_02.jpg
2023_0120_birkozo_evzaro_03.jpg