tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Ezek a Srácok már a felnőtt csapat felé tekintenek

318177800_567424872060134_2273006489243726306_n.jpg

Wéber Balázs vezetőedző elégedett a TSC U17 Csapatával Komoly előre haladást tapasztalhatunk a TSC U17 Együttesénél, amelynek vezetőedzője, Wéber Balázs kiemelte: a Játékosok szorgalmasan látogatják az edzéseket.

⚽️ Komoly előre haladást tapasztalhatunk a TSC U17 Együttesénél, amelynek vezetőedzője, Wéber Balázs kiemelte: a Játékosok szorgalmasan látogatják az edzéseket, és az idő múlásával egyre jobb teljesítményre képesek. Sokan reményekkel tekinthetnek előre, akár a felnőtt Csapatban szereplés reményében is.

⚽️ „Az U17-es korosztály 2022/2023-as őszi szezonját nézve, ha a számszerű eredményeket vesszük figyelembe akkor fejlődés mutatkozott” – értékelt Wéber Balázs, aki így elemezte a teljesítményt:

⚽️ „Jelenleg 21 pontot gyűjtve, 6 győzelemmel, 3-3 döntetlennel és vereséggel az 5. helyen áll a csapat, a Szombathelyi Haladás VSE, a Gyirmót, a Pápa és a Kelen SC csapatai mögött a Regionális Kiemelt Nyugati bajnokságban. Mindössze hat pontra vagyunk a dobogós helyezéstől. Tavaly ugyanebben a bajnokságban az ősszel a 11. helyen fordult a csapat, akkor csupán 9 pontot szerezve. Az mindenképpen elmondható, hogy kiegyensúlyozottabb őszt produkáltak a fiúk a tavalyihoz képest, ez elsősorban a csapatszintű védekezésben való előrelépésnek köszönhető elsősorban. Talán ezen mutatók alapján el lehet mondani, hogy a fejlődésük, mind egyénileg, mind csapat szinten érzékelhető.

⚽️ Azonban a klubunk azt vallja, hogy a csapatépítés mellett fontos, a tehetséges futballistáink felfelé való áramoltatása az idősebb korosztályokba a további fejlődésük érdekében és ez az ősz során nagyon gördülékenyen működött. Így az U19-ben négy U17-es játékos kapott rendszeres edzés- és játéklehetőséget. Sőt az U17-es korosztályú Német Dániel már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott NB3-as bajnoki mérkőzésen.

⚽️ Azt is meg kell említeni, hogy az U16-os korosztályból a 4 legtehetségesebb fiatal állandó tagja volt az U17-es keretnek és rajtuk kívül még 3-4 fiú kapott lehetőséget a bizonyításra, hogy egy erősebb bajnokságban is helyt tudnak-e állni.

⚽️ Úgy gondolom, hogy az ősz során, Schön Lászlóval (U19), Takács Gáborral (U16), Mohácsi Antallal (U15) és P. Nagy Lászlóval való összehangolt szakmai munka biztosította az ifi szekció tagjai számára, a hétről-hétre való fejlődés lehetőségét, így megadva az esélyt nekik, hogy a későbbiekben még többen bemutatkozhassanak a felnőtt csapatban, a Tatabányai Sport Club színeiben” – mondta el Wéber Balázs.

⚽️ A Tatabányai SC U17 Csapatának tagjai:

Szabó Bence, Német Dániel, Töreki Martin, Vicze Zsombor, Horváth Bence, Zacsek Csaba, Szolga Zalán, Hegyi Sándor, Balogh Ferenc, Ormándi Bence, Deli Dominik, Pénzelik Soma, Németh-Nagy Kristóf, Laczó Dániel, Zombori Kornél, Mester Tamás - vezetőedző: Wéber Balázs

Hajrá, Bányász!