tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Fantasztikusan szép és eredményes évet zárt le a TSC Geotech atlétikai szakosztály!

317453320_429283872753332_8077617338150080772_n.jpg

Megtartotta évzáró ünnepségét a Tatabányai Sport Club Geotech atlétikai szakosztálya. A szakosztály vezetőedzői akár órákon át sorolhatták volna az idei eredményeket. 2022-ben ugyanis számtalan sikert értek el Sportolóink, minden korosztályban.

Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke köszöntőjében kiemelte: a Klub infrastruktúrája kiemelkedő, hiszen folyamatos fejlesztések történtek. Most már a kiemelt vidéki egyesület jogán a továbbiakban az anyagi fedezet is rendelkezésre áll.

“Amíg korábban az úgynevezett “tömegesítés” volt a lényeg, a jövőben a tehetségek kiemelt gondozása lesz a legfontosabb. A komoly tálentumok menedzselésére fordítunk hangsúlyt, célirányosan, személyre szólóan. Nagyon nagy dolog kisebb versenyeket, majd az OB-t is megnyerni, de ki ne menne úgy az edzésekre, hogy “márpedig én olimpiai bajnok akarok lenni?!” Mi ehhez szeretnénk megadni a támogatást” – emelte ki Sámuel Botond.

Bencsik János, a Tatai medence parlamenti képviselője megerősítette: a kiemelt sportegyesületek támogatása 2026-ig rendelkezésre áll. “Egy olyan egyesület lehet a Tatabányai Sport Club, amely egyre több felnőtt versenyzőt tud majd megtartani. A korosztályos versenyek sikerei után felnőtt Eb-n, vb-n és olimpián is részt tudnak venni akár azok a fiatalok, akik most is itt ülnek közöttünk” – mondta el a képviselő a hallgatóságnak.

Petkovics Zoltán, a TSC elnökségi tagja, a szakosztály elnöke köszöntőjében kifejtette: sok támogató a nehezebb gazdasági helyzetben sem adta fel, és továbbra is a szakosztály mellett állnak. A Geotech Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a fiataloknak az évben elért kiemelkedő eredményekért.

Szücsné Posztovics Ilona, polgármester arról beszélt, hogy az idén 75 éves Tatabánya büszke a sportolóira, jelen esetben az atlétákra is.

A TSC sportszakmai igazgatója, Salamon Zoltán idén szeptemberig évtizedeken át volt vezetőedzője a szakosztálynak. A megyei Príma díjjal is elismert szakember elégedett a szakosztály eredményeivel és a továbbiakban is komoly eredményeket vár.

“Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a vezetőedzői poszt helyett ma szakmai igazgató leszek, de azt el tudtam képzelni, hogy a víziónkat el tudjuk érni. A Minisztérium egy éve igen komolyan támogatja a Tatabányai Sport Club-ot, amelyben jönnek is az eredmények. Ezek persze, nem az elmúlt egy évben jöttek csak. Ez egy előre felépített stratégia eredménye” – mondta el Salamon Zoltán, aki kiemelte:

“Ebben az idényben számtalan válogatott sportolónk versenyezhetett. 2023-ban leigazoljuk és csatasorba állíthatjuk Wahl Zoltánt, aki Molnár Jankához hasonlóan Budafokról érkezik, és esélye van arra, hogy a 4×400-as váltóban részt vegyen a budapesti világbajnokságon. Zolival együtt három versenyzőt indíthatnánk a vb-n, ami nagyon nagy dolog!” – fejtette ki Salamon Zoltán.

Reichnach Ferenc, vezetőedző ugyancsak elégedett a versenyzőkkel.

“A hazai versenyeken elért sikereink mellett a nemzetközi eredményességünket kell kiemelnem, hiszen ez évtizedek óta nem volt ennyire sikeres. Ha minden korosztályt figyelembe veszek, tizenkilenc válogatott versenyzőnk van. Közülük ketten felnőtt világversenyen: Lesti Dia és Molnár Janka a müncheni Európa-bajnokságon vehettek részt. A jeruzsálemi ifjúsági Európa-bajnokságon négy versenyzőnk, Pénzes Júlia, Luterán Fanni, Árvai Robi és Szabó Benjámin, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) két atléta, Rózsahegyi Bori és Szabó Beni vehetett részt. Igen eredményesen versenyeztek, ahogy a szakosztályból még sokan a nemzetközi válogatott találkozókon. Ez a Csapat most még formálódóban van. A komolyabb eredményeket a jövőben várhatjuk. Jövőre felnőtt világbajnokságot rendeznek Budapesten, ahol három versenyzőnket szeretnénk látni. Emellett a junior Európa-bajnokságot és az EYOF-ot is megrendezik” – mondta el Reichnach Ferenc, vezetőedző.

Babicz Pál, az utánpótlás korcsoportok vezetőedzője ugyancsak sok szép eredményről tudott beszámolni.

“Sportolóink az U12 kölyökből atléta program országos döntőin szerepeltek remekül, de az U14 és U16 korosztályban is számos érmet nyertünk. A gyerekek 7 magyar bajnoki aranyérmet, illetve számos ezüst- és bronzérmet nyertek.

A TSC 5 korosztályos válogatottat adott:

Rózsahegyi Bori, Máger Botond, Mayer Zsombor, Beke Dávid és Pfiszterer Dorina. Bori az EYOF-on megnyerte a távolugrást, a svédváltóban pedig a bronzérmes csapatban futott! Ez a legnagyobb siker ebben az évben!” – mondta Babicz Pál.

Az évzáró ünnepség végén Petkovics Zoltán, Salamon Zoltán és Reichnach Ferenc külön köszöntötte a szakosztály legjobb sportolóit, az edző kollégákat, illetve a TSC ügyvitelének munkatársait, akik évről-évre segítik az atléták munkáját.

Hajrá, Bányász!

317410855_429284019419984_2618980014516116146_n.jpg
317568095_429283966086656_4096187764746551114_n.jpg