tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Füzesy Zoltán személyében új vezetőedzővel dolgoznak ökölvívóink

317620166_430888712592848_2635050771697211868_n-e1669967195520.jpg

Mostantól öt kiemelkedő tréner oktatja sportolóinkat! A sportolóként is igazán sikeres korszakot megélt Füzesy Zoltán lett a Tatabányai Sport Club ökölvívóinak vezetőedzője.

Az 1989-ben világbajnoki bronzérmes, 1985-ben Eb-ezüstöt szerzett egykori öklöző harminc éve dolgozik sikeres edzőként.

Nem lehetett nehéz dolga megbarátkozni a sportággal, hiszen édesapja, id. Füzesy Zoltán számos ökölvívó szakkönyvet írt, amelyeket több nyelvre fordítottak le.

Füzesy Zoltán ma tarthatta meg az első edzést a TSC termében, ahol az új vezetőedző mellett Rózsa András, leköszönő vezetőedző és Kardos József mellett itt volt a világbajnok Erdei Zsolt, valamint a TSC fiatal edzője, Csonka Zsolt.

“Lassan mondhatjuk, hogy irigylésre méltó szakosztály lesz a TSC ökölvívóinak társasága, hiszen öt ilyen rangos és lelkes szakember edző talán nem is dolgozik más klubnál” – mondja el sportszakmai igazgatónk, Salamon Zoltán, aki kiemelte:

“A két, nyugdíjas korba lépett remek edzőnk, Rózsa András és Kardos József mellé mindenképpen egy szakmailag elismert, eredményorientált vezetőedzőt igyekeztünk keresni, aki ezt a tehetséges gárdát tovább tudja építeni. Célunk, hogy 2023-ban Oláh Levi és Nagy Kornél mellett a többiek is ott legyenek a világversenyeken. Óriási dolog, hogy Erdei Zsolt mellett Füzesy Zoltánnal erősödtünk!”

Füzesy Zoltán a mai tréningen bemutatkozott Fiataljainknak, akiknek Erdei Zsolt és Csonka Zsolt a megszokott, kemény edzést vezényelte le.

“Nagy megtiszteltetés és komoly kihívás a Tatabányai SC ökölvívóinak munkáját vezetni, ezért is vállaltam el, amikor megkerestek” – mondja az új vezetőedző, aki hozzátette:

“Édesapám számos könyvet írt a sportágról, a Tatabányai SC színeiben pedig sok neves ökölvívó dolgozott, és ez nekem komoly motiváció. Rózsa András, Somodi Feri és még sok helyi sportoló számomra is fontos személy volt a sportágban. Örülök neki, hogy az idősebb edzők mellett a fiatal Csonka Zsolt is itt dolgozhat. Van jövője a szakosztálynak!”

Hajrá, Bányász!